Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.12.2014 00:15


A A

Cartel Alfa Dâmbovița cere ajutorul Prefecturii

Cartel Alfa Dâmbovița cere ajutorul Prefecturii
Nicolae Dragodănescu, vicepreședinte CNS Cartel Alfa Dâmbovița, solicită intervenția autorităților în cazul de la Fieni

❚ Sindicatul reclamă un abuz și o ilegalitate la firma care asigură mentenanța Fabricii de Ciment Fieni ❚ Potrivit vicepreședintelui CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, aici patronul condiționează păstrarea locurilor de muncă de renunțarea la calitatea de membru de sindicat ❚ În această situație sunt 100 de angajați, pentru ale căror drepturi se cere intervenția Prefecturii și a organelor abilitate

VIRGIL VOINESCU


Confederația Națională Sindicală (CNS) Cartel Alfa Dâmbovița protestează față de faptul că patronul unei firme care asigură mentenanța (lucrări de întreținere și reparații) la Fabrica de Ciment Fieni condiționează menținerea angajaților de renunțarea la calitatea de membri de sindicat. Cartel Alfa Dâmbovița cere Prefecturii și organelor abilitate să intervină în acest caz de neconceput într-un stat de drept.

„Avem abuzuri fără precedent în lumea sindicală. Nu le-am mai trăit de câțiva ani buni. Patronul de la această unitate binevoiește cu tupeu nemăsurat să condiționeze păstrarea salariaților numai dacă își dau demisia din sindicat. Liderul de sindicat, Mog Vasile, este amenințată că, dacă nu pleacă de la sindicat și nu se dezafiliază de la Cartel Alfa, va fi dat afară. Nu contează că se judecă și îl aduc înapoi, dar îi arată cine e «tătucu»!, aceasta este expresia domnului patron”, ne-a declarat viceliderul CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu.

În această situație, potrivit viceliderului de sindicat, sunt 100 de salariați:

„Nu sunt foarte mulți, dar cu cât sunt mai puțini, cu atât este mai greu să faci sindicalism în România”, a precizat Nicolae Dragodănescu.

Domnia sa susține că acest scandal s-a declanșat odată cu procedura de negociere a Contractului colectiv de muncă la respectiva firmă.

„Era vorba doar de un singur capitol, salarizarea, care oricum nu s-a respectat. Ca să le închidă gura și să termine cu sindicatul, cu orice fel de dialog și drepturi sociale, îi amenință ăi dă afară. Este un abuz și un șantaj. Se încalcă legea și este nevoie de instituțiile statului să vadă ce se întâmplă”, a mai arătat Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale