Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.06.2016 00:20

Pe 28 iunie, la ședința de constituire a Consiliului Local Municipal...


A A

Carmen Holban și Cosmin Bozieru, noii viceprimari ai Târgoviștei

Carmen Holban și Cosmin Bozieru, noii viceprimari ai Târgoviștei

❚ Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște, și-a exprimat clar așteptările vizavi de activitățile viitorului Consiliul Local Municipal, precizând că își dorește un mandat fără scandaluri administrative și râcă între consilieri, în care să primeze interesul pentru oraș și nu interesele proprii sau de partid ❚ „Zilele acestea vom avea discuții cu ALDE pentru a contura majorități în câteva consilii locale și a stabili împreună unde candidează ALDE cu om pentru viceprimar și unde candidează Partidul Social Democrat”, a declarat Adrian Țuțuianu

ANA MARIA POPESCU

 


 

În sfârșit, Partidul Național Liberal a depus la Autoritatea Electorală Permanentă raportul financiar, acesta a apărut în Monitorul Oficial, iar încet, încet administrația publică locală dâmbovițeană iese din blocaj. Astăzi după-amiază sunt programate constituirea consiliilor locale la Cândești, Niculești, Cojasca, Runcu, Valea Lungă, Vișinești, Brănești, Aninoasa și Șotânga. Președintele Partidului Social Democrat Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că săptămâna viitoare, mai exact pe 28 iunie, va avea loc și ședința de constituire a Consiliului Local Municipal Târgoviște, iar după acest moment va începe efectiv munca în slujba cetățeanului a noilor aleși locali târgovișteni. Totodată, președintele PSD Dâmbovița a divulgat și numele celor pe care formațiunea politică îi va propune pentru funcțiile de viceprimar al municipiului. Dat fiind faptul că PSD are majoritatea necesară pentru a putea alege „secunzii” primarului Cristian Stan, începând de săptămâna viitoare noii viceprimari ai municipiului vor fi Carmen Holban și Cosmin Bozieru.

„Am stabilit candidații noștri la funcția de viceprimar în majoritatea localităților”

În aceste zile se poartă negocieri și cu ALDE Dâmbovița pentru stabilirea viceprimarilor și în alte localități ale județului.

„În cursul zilei de mâine (n.n - astăzi) vom avea vreo zece ședințe de constituire a consiliilor locale. Sunt convocate de prefect. Urmărim și noi acest subiect, pentru că ne dorim să avem reprezentant din partea Biroului Permanent Județean la toate ședințele de constituire. Săptămâna viitoare, marți, la ora 14.00, va avea loc ședința de constituire a Consiliului Local Municipal Târgoviște. După mai multe analize, propunerea noastră pentru cei doi viceprimari este Holban Carmen și Bozieru Cosmin. Am stabilit candidații noștri la funcția de viceprimar în majoritatea localităților, mai sunt doar 7-8 localități unde mai avem anumite lucruri de reglat în interiorul structurilor noastre de partid. De asemenea, zilele acestea vom avea discuții cu ALDE pentru a contura majorități în câteva consilii locale și a stabili împreună unde candidează ALDE cu om pentru viceprimar și unde candidează Partidul Social Democrat. Vom avea discuții și cu candidații independenți. Nu avem la momentul acesta niciun fel de discuții cu alte forțe politice, mă refer la PNL, UNPR, Mișcarea Populară, și, cu sinceritate vorbind, sunt șanse mici să putem concretiza vreun aranjament de tipul acesta care să conducă la majorități în consiliile locale”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

„Nu voi ezita să sancționez public orice fel de derapaj”

Prezent la conferința de presă, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a dezvăluit și așteptările pe care le are de la noul Consiliu Local Municipal. Cristian Stan își dorește un mandat fără scandaluri administrative și râcă între consilieri, în care să primeze interesul pentru oraș și comunitate și nu interesele proprii sau de partid.

„Vreau să vă spun ce așteptări am eu de la Consiliul Local Municipal Târgoviște și mai ales de la colegii din opoziție. Vreau să avem o activitate administrativă în Consiliul Local fără mari probleme, vreau să existe o poziție constructivă, nu voi încuraja, nu voi genera și nu voi întreține niciun fel de conflict la nivelul administrației publice locale târgoviștene. Interesul tuturor este ca forul legislativ de la nivelul local să funcționeze eficient. Mandatul trecut a fost un mandat foarte agitat din acest punct de vedere, având ca și cauză configurația politică, însă indiferent de cea existentă în acest moment voi considera ca o victorie din punct de vedere administrativ dacă proiectele de hotărâre vor fi adoptate cu votul cât mai multor consilieri în Consiliul Local Municipal Târgoviște. Nu voi genera și nu voi întreține niciun fel de conflict, dar nu voi ezita să sancționez public orice fel de derapaj din partea consilierilor locali. Sigur că majoritatea proiectelor de hotărâre vor fi propuse de către Executiv, dar aștept și din partea consilierilor locali proiecte de hotărâre, pentru că legea le dă voie să facă acest lucru și vreau o colaborare în interesul Târgoviștei și al târgoviștenilor în Consiliul Local Municipal. Sigur că cea mai mare parte a hotărârilor pot fi luate cu majoritate de 11, dar există și hotărâri care vizează patrimoniul unde este nevoie de votul PNL. Dar, repet, intenția mea este ca proiectele de hotărâre să fie adoptate cu o cât mai largă majoritate și îmi exprim încrederea că așa se va întâmpla, că nu vor exista din nou interese de natură politică, menite să blocheze activitatea administrativă”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale