Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.11.2018 00:10

La Buenos Aires, cu baschet 3x3


A A

Carla Popescu, prezentă la Jocurile Olimpice de Tineret

Carla Popescu, prezentă la Jocurile Olimpice de Tineret

❚ „Jocurile Olimpice, chiar dacă de Tineret, au reprezentat o competiție extraordinar de puternică. Am acumulat experiență, iar din meciurile susținute am învățat multe lucruri, inclusiv unde trebuie să mai lucrez” ❚ „Eram toți sportivii implicați, vorbeam cu toată lumea și aveam foarte multe activități în timpul liber. Organizarea din Argentina a fost extraordinară, chiar am fost surprinsă plăcut” ❚ „Am fost foarte fericită atunci când am aflat că sunt convocată la naționala de senioare. Este un pas important pentru mine în cariera sportivă, dar, totodată, și o motivație în plus”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Carla Popescu (20 de ani) este singura din sportul dâmbovițean care a participat la Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina. Sportiva de la CSM Târgoviște fost selecționată în echipa națională de baschet 3X3, alături de Maria Ferariu (Roland Park Country School Baltimore), Ilinca Păun, Sonia Cazacu (Olimpia București), cu Monika Brosovszky Boriga în postura de antrenor. România a disputat patru meciuri la Buenos Aires, câștigând unul (18-14 cu Iran) și pierzând trei (16-18 cu Germania, 14-18 cu Chindia și 10-21 cu Ungaria). Carla a mai bifat o premieră importantă, convocarea la lotul național de baschet senioare, pentru meciurile cu Franța (19 noiembrie) și Finlanda (21 noiembrie). Acum se concentrează pe campionat și pe jocul de sâmbătă, cu liderul Sepsi Sf. Gheorghe.

„A fost o experiență extraordinară în Argentina”

Rep.: Carla, a fost o șansă extraordinară să participi la Jocurile Olimpice de Tineret, probabil apogeul carierei tale până în acest moment.

- Este o performanță unică pentru mine și a fost o experiență extraordinară să pot participa alături de echipa națională și de întregul lot al României la Jocurile Olimpice de Tineret. Le mulțumesc tuturor susținătorilor noștri, antrenorii de la cluburi, Federația Română de Baschet, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, care ne-au susținut pentru realizarea de performanțe. Jocurile Olimpice, chiar dacă de Tineret, au reprezentat o competiție extraordinar de puternică. Am acumulat experiență, iar din meciurile susținute am învățat multe lucruri, inclusiv unde trebuie să mai lucrez.

Rep.: Ce te-a impresionat cel mai mult la această competiție de amploare?

- Faptul că oamenii de acolo ne-au făcut să ne simțim ca acasă. Eram toți sportivii implicați, vorbeam cu toată lumea și aveam foarte multe activități în timpul liber. Organizarea din Argentina a fost extraordinară, chiar am fost surprinsă plăcut.

„Mă bucur foarte mult că pot face parte din echipa națională”

Rep.: Cum ai descrie Argentina?

- Am avut o perioadă bună de timp, în care am vizitat Buenos Aires. Care este destul de mare, însă noi am mers în partea istorică a orașului, în centru și unde erau obiectivele turistice importante. Mi-a făcut foarte mult, m-a impresionat Buenos Aires, parcă eram într-o poveste. Mi-ar plăcea să revin într-o bună zi acolo.

Rep.: Ai învățat tango?

- Am dansat într-un spectacol de tango și ne-au invitat pe noi, sportivii, să învățăm câțiva pași. Chiar mi-a plăcut.

Rep.: A venit și prima convocare la echipa națională de senioare, pentru dubla din această lună, cu Franța și Finlanda. Cum ai primit vestea?

- Am fost foarte fericită atunci când am aflat că sunt convocată la naționala de senioare. Este un pas important pentru mine în cariera sportivă, dar, totodată, și o motivație în plus. Mă bucur foarte mult că pot face parte din această echipă, alături de niște jucătoare foarte bune și cu multă experiență, de la care voi avea cu siguranță de învățat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale