Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.01.2015 00:19

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Care flotă? Care bani?

Care flotă? Care bani?

ALINA MAVRODIN VASILIU


Ca-n bancul când soțul întreabă „Unde-s banii?” și soția răspunde „Care bani?”, cam tot așa e și cu „Dosarul Flota”. Poporul întreabă „Unde-i flota?” și doamna Codruța răspunde „Care flotă?” Păi n-am avut? Ba am avut! Și-a dispărut? A cam dispărut! Și pe ce „baltă” este acum? Pe una străină! Și-n a cui gestiune era flota? Păi a Ministerului Transporturilor! Și cine era ordonatorul de credite? Păi, cine altul decât ministrul Traian Băsescu! El a dat flota maritimă comercială a României? Chiar el, cu mâna lui! Banii i-a încasat statul român? Nu! Și-atunci... „unde-s banii?” întreabă câțiva jurnaliști „Care bani?” – le răspunde DNA.

Păi zic niște experți că în urma dispariției dubioase a flotei maritime comerciale a României au calculat un prejudiciu de vreo 400 milioane de dolari și că dacă nu mai avem flotă măcar banii pe ea ar trebui recuperați la bugetul statului. Aiurea, „prejudiciul este zero”, a declarat conducerea DNA, ca și cum nici flotă n-am avut, nici n-a dispărut, nici usturoi n-a mâncat Traian Băsescu ca ministru al Transporturilor și uite că nici gura nu-i miroase a penal. Dar când România a avut flotă maritimă comercială și ea a dispărut din inventarul României pentru a apărea în porturile altora care fac profituri uriașe cu ea, prin semnăturile dreptei lui Traian Băsescu, cum poți să spui că nu a fost prejudiciat bugetul statului?

Este ca și cum ce-am pierdut n-am fi avut! Nuuu, e ceva ca la nebuni! Acu’ cică n-are cine să conteste decizia DNA și să ceară redeschiderea dosarului. Chiar așa! Din toate instituțiile astea ale statului, care mai de care mai umflate cu politicieni savanți care declară că servesc „interesul național”, nu sare niciunul din schemă cu vreo idee genială și patriotică pentru recuperarea pagubei de la cei care au mătrășit flota maritimă a țării. Nu era nici vreo flotă oarecare, ci în primele trei ale Europei. Deci nu poți să spui că era vreo jucărie cu care s-a jucat în cadă nea Traian și din neatenție s-o fi scurs flota la canal, odată cu zoaiele. Ce constatăm totuși? Că Parlamentul tace, Guvernul tace și niciunii dintre cei care ne promiteau în campania electorală că vor face dreptate până la capăt în „Dosarul Flota” nu mai au chef s-o facă. Ba chiar se și feresc să mai vorbească despre acest subiect. Suspect!! De ce oare? Nu mai există în Parlamentul României comisii de cercetare a abuzurilor? Există! Și comisiile există și abuzurile în „Dosarul Flota” există.

Vasăzică interes politic NU există! Nu avem Minister al Transporturilor? Avem! Păi și Mininisterul Transporturilor nu este direct interesat să constate că avea și nu mai are flota maritimă în propriul inventar? Pare că nu e interesat! Deși legal ar trebui să fie în acest dosar parte interesată! Nici Ministerul Finanțelor nu e interesat să recupereze la bugetul statului prejudiciul de sute de milioane de dolari? Nici el! Ce ciudat! Sau te pomenești că Ministerul Finanțelor se mulțumește cu „prejudiciul zero” făcut din pix de expertul pus în funcție de Băsescu?

N-ar fi legal și normal ca cele două ministere să conteste decizia absurdă din „Dosarul Flota”? Ar fi! Dar ce mai e Legal și Normal în această țară jefuită, pe care au azvârlit-o pe Apa Sâmbetei, cu tot cu flota sa maritimă comercială, niște pirați de bugete în complicitate cu instituțiile statului... lacheu. Reprezentanții lor ridică din umeri și din sprâncene când toată țara vorbește despre „Dosarul Flota” și nu mai știu cum să acopere acest uriaș scandal de corupție cu alte hoții și cu alte ticălo șii din aceeași famiglie de interese politice.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale