Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.06.2017 00:19

Editorial


A A

Care ar fi fost prețul otrăvit al moțiunii

Care ar fi fost prețul otrăvit al moțiunii

GEORGE COANDĂ


Și a fost să fie 21 iunie 2017, ziua de foc a moțiunii de cenzură a PSD împotriva… guvernului PSD. A unui război civil, de altfel, în lăuntrul aceluiași partid. Uluitor de-a binelea! Ca la noi la nimeni în întreaga lume civilizată. Dar, de fapt, a nu se uita: trăim în țara lui Papură Vodă!

Așa că, ce mai tura-vura, PSD și-a făcut-o cu gura proprie, stârnind tevatura asta aiuritoare în sânul partidului și în țară. Așadar, ieri a fost supusă discuțiilor și votului aleșilor patriei moțiunea (de autocenzură), cu un titlu avertisment „România nu poate fi confiscată, apărăm democrația și votul românilor”. Am fost extrem de atent: textul moțiunii s-a recomandat prin neconcludență (soft), ca și adjunvanta rostire a lui Liviu Dragnea. N-am aflat – și românii trebuie să fi fost surprin și – care este adevăratul motiv al războiului Dragnea – Grindeanu. O bizară imponderabilitate moral-politică! Deci, s-a discutat și s-a votat. Moțiunea a trecut. Era previzibil că așa se va întâmpla. Este o victorie grea cât o înfrângere! Tevatura s-a încheiat. Și care va fi urmarea? Sorin Grindeanu intră în neant, iar Victor Ponta are viitorul politic pierdut în ceață. Și sincer fiind, nici PSD nu a ieșit neșifonat din această sarabandă. Însă, România va fi în stand-by guvernamental într-o caniculară vară politică. În acest moment, Klaus Iohannis este în poziția de-a face cărțile jocului pentru ocuparea fotoliilor de la Palatul Victoria. Însă, Liviu Dragnea nu poate sta liniștit. Are, totuși, de răspuns la multe întrebări. Și mai ales la una extrem de sensibilă pentru români: de ce era gata să plătească prețul otrăvit al trădării, cedând pentru niște amărâte de voturi, în fața pretențiilor aberante ale UDMR? S-a răzgândit din curat sentiment patriotic, sau de frica resentimentelor poporului român. Pentru români însă teama că oricând, pe jocuri politicianiste este posibil să se răspundă cu igen pretențiilor iredentist șovine ale Budapestei, via UDMR, nu poate fi alungată doar pentru că a trecut moțiunea. Mai sper totuși că, PSD va fi învățat ceva din lecția amară a acestui moment politic și să-și recredibilizeze imaginea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale