Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.07.2017 00:10

Fotbal din tolbă!


A A

"Când încărunțesc tinerii..."


Să fie următorul, sezonul marii sărbători pentru familia Chindiei Târgoviște?

* Este cea mai lungă perioadă de criză a fotbalului târgoviștean, din 1961 încoace, adică de la prima promovare a Metalului. Elevii și studenții, tinerii de astăzi, încă n-au avut șansa să vadă un meci de Liga I pe stadionul „Eugen Popescu”. Din secolul XX nu s-a mai jucat fotbal de elită pe aceste meleaguri!

* În această lungă perioadă de timp, Chindia a trecut prin multe zbateri și momente penibile. Ajunsese să joace pe coclaurile unor sate, în Liga a III-a. Greu, cu un mers de gasteropod, am reușit totuși, în sezonul 2014/2015 să revenim în eșalonul secund. A fost o bucurie justificată, a ieșirii din umilință.

* Bate la ușă o nouă ediție de campionat. De această dată, cu experiența acumulată și cu optimismul declarat al antrenorului Nicu Croitoru, un optimism mai... grosisment, în premieră, Chindia poate pune o injocțiune pe toate celelalte aspirante la promovare

* Lăudabil, la adresa antrenorului Nicu Croitoru, este și faptul că, atunci când a fost criticat, nu a răspuns cu ură opiniilor din presă, nici măcar nu le-a comentat. Și-a văzut de treabă

VASILE NEAGU


Folosesc acest titlu de roman celebru, pentru a sugera faptul că tinerii care au asistat la ultimele meciuri ale Chindiei Târgoviște, în primul eșalon fotbalistic al țării, au... încărunțit! Era și firesc, au trecut de atunci 21 de ani. Este cea mai lungă perioadă de criză a fotbalului târgoviștean, din 1961 încoace, adică de la prima promovare a Metalului. Elevii și studenții, tinerii de astăzi, încă n-au avut șansa să vadă un meci de Liga I pe stadionul „Eugen Popescu”. Da, din secolul XX nu s-a mai jucat fotbal de elită pe aceste meleaguri! În această lungă perioadă de timp, Chindia a trecut prin multe zbateri și momente penibile. Ajunsese să joace pe coclaurile unor sate, în Liga a III-a. Când vedeam afișele unor meciuri cu echipe din localități pe care greu le găseai pe hartă, ne rușinam. Greu, cu un mers de gasteropod, am reușit totuși, în sezonul 2014/2015 să revenim în eșalonul secund. A fost o bucurie justificată, a ieșirii din umilință.

Chindia a început să semene cu o echipă de alpiniști

Ultimele două sezoane au făcut să se vorbească, din nou, despre Târgoviștea fotbalistică. Ajunsă aici, în „tabăra” de unde se vede „piscul”, Chindia a început să semene cu o echipă de alpiniști și a început escaladarea. Această primă tentativă nu a fost departe de izbândă. Atâta doar că, neapelând la „șerpași”, am obosit cam devreme, chiar sub baza piscului. A doua tentativă (2016/2017) a fost la început fascinantă. Reușisem să urcăm pe „pisc”. Din păcate, am constatat că „oxigenul” din tuburi se epuizase, iar regulamentul competiției spune că trebuie să rămâi în vârf până la... omologarea „recordului”. Adică până la finalul întrecerii. Dar, să lăsăm pioleții și să revenim la termenii sportului rege.

Încrederea antrenorului nu vine din neant

Bate la ușă o nouă ediție de campionat. De această dată, cu experiența acumulată și cu optimismul declarat al antrenorului Nicu Croitoru, un optimism mai... grosisment, în premieră, Chindia poate pune o injocțiune pe toate celelalte aspirante la promovare. Încrederea antrenorului nu vine din neant. Știe el ce știe, știm și noi că nu aruncă vorbele în vânt, și este prima dată când „aduce vorba” despre acest obiectiv. Lăudabil, la adresa antrenorului Nicu Croitoru, este și faptul că, atunci când a fost criticat, nu a răspuns cu ură opiniilor din presă, nici măcar nu le-a comentat. ?i-a văzut de treabă. Poate că, în titlul nostru de roman celebru, se regăsește și domnia sa. De fapt, acest deziderat, caracteristic multor oameni, se spune că produce și... noroc („părul alb aduce noroc”), adică exact ceea ce trebuie, combinat cu valoarea, ca să aducă promovarea. Anul viitor este cel care ne va aduce un secol de întregire națională. Aici, la Târgoviște, în cea mai longevivă capitală a românismului, ar fi minunat ca marele eveniment să fie prefațat și de o... dezrobire la eșalonul secund, a fotbalului, de o încununare cu laurii Ligii I, a echipei noastre.

Două simboluri cu același nume: Turnul și Echipa!

Nu credem că echipele din Arad, Târgu Mureș, Călărași, Mioveni sau Oradea ne sunt superioare. Cu excepția ASA-ului, retrogradată, pe celelalte le-am ținut mult timp în... spate. Nu suntem absurzi, știm că obiectivul nu-i facil, mai știm că și în fotbal există... sfori (nu doar în teatrul de păpuși). Dar, pentru că la această nouă încercare, a treia, se pare că este vorba de un CREZ total, adică de la conducători și antrenori, jucători și până la suporterii care au încărunțit, simbioza aceasta poate fi argumentul stimulator pentru toată lumea. Și ce bine și frumos ar fi ca, anul viitor, să avem, din nou, două simboluri cu același nume: Turnul și Echipa! Așa să ne ajute Dumnezeu! Drum bun Chindia, spre Liga I!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Chindia, o nouă dezamăgire
Bate vântul păpădia, ca Pandurii pe Chindia
Flacăra, prima victorie din 2024
Primul eșec din play-out
CSM Târgoviște a ratat calificarea în finală
Chindia, pe podium la fotbal feminin
Echipament nou pentru arbitrii dâmbovițeni
Marian Mihai a câștigat Cupa României la Judo
Juniorii dâmbovițeni, selecționați pentru faza superioară
Atât de aproape de o nouă finală...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale