Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.10.2021 00:14

Cuvântul care zidește


A A

Când avem Același Tată...

Avem o relație specială cu dușmanii noștri. Ne urmăresc îndeaproape, ne vânează fiecare slăbiciune, râd la fiecare gafă și reușesc să ne construiască imaginea hâdă a unor oameni nefrecventabili. Pasiunea pe care reușim să o stârnim în sufletele lor ar fi demnă de o cauză mai bună. Insomniile provocate acestor fideli urmăritori dau naștere celor mai năstrușnice povești. Zâmbim cu amar atunci când aflăm, într-un final, de câte lucruri suntem în stare. Din perspectiva acestora, ar trebui să fim condamnați/supuși, pe loc, oprobriului public, uitării și, de ce nu, chiar morții.

Suntem invitați să îi iubim pe vrăjmașii noștri, să dăm cu împrumut fără să ne așteptăm la restituirea lui, să facem bine celor care ne fac rău. Avem de-a face, deci, cu o ierarhie inversată, contrară practicii obișnuite a urii permanente, a dobânzii atotputernice și a corecției imediate aplicate celor care ne-au nedreptățit. Calitatea de fiu al Celui Preaînalt se dovedește a fi un pisc imposibil de atins hoții și răufăcătorii incurabili. Și, cu toate acestea, e singura soluție viabilă pentru nenumăratele blocaje în care ne irosim bucuria de a fi oameni cu adevărat.

A fi buni cu cei nemulțumitori și răi este rămâne singura cale de a ne asemăna cu El. A privi cu seninătate travaliul fără de sfârșit al dușmanului constituie șansa de a ne menține intactă propria umanitate. A pierde câștigând, a ierta iubind, a face bine tuturor, fără a avea vreo așteptare. Suntem la o bătaie de inimă distanță față de cei care, le place sau nu, vor rămâne frații noștri pentru că avem Același Tată.

 

Pr. Alin Plesa, Parohia Gura Ocniței

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bogăție și mântuire!
36 de ani de la hirotonia întru arhiereu a IPS Nifon
Premierea concursului școlar eparhial dedicat Sfântului Voievod Neagoe Basarab
Unitățile de învățământ din Târgoviște au autorizație de incendiu
Atelier de Romanțe la Universitatea "Ovidius" din Constanța
Conferințele pastoral-misionare clericale
„Dăruiește viață cărții tale”
Primele filme la Cinematograful Independența, în decembrie
Zilele Bibliotecii în Dâmbovița
Concertul "Tinerețea Romanței", succes la Constanța
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Încrederea într-un Guvern (II)

Dacă elita mondială, economică și politică, se vede periodic în asemenea formate, sau în cele mai deschise, deși scumpe ca participare, precum Forumul de la Davos, asta nu înseamnă că, sub presiunea provocărilor mondiale, coordonarea multi-națională nu se intensifică. Ȋn același timp, se redefinesc organizații internaționale, de la cheia de boltă a sistemului postbelic, ONU, la alianțe militare precum NATO, sau structuri regionale mai mult... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale