Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.02.2019 00:25

Anunț tranșant de la Ministerul Dezvoltării Regionale: și în Dâmbovița,


A A

Canalizare obligatorie, sub sancțiunea amenzilor

Canalizare obligatorie, sub sancțiunea amenzilor

❚ Toate persoanele, fie fizice ori juridice, au obligația de a se racorda la sistemul public de canalizare, conform unei circulare emise de Ministerul Dezvoltării Regionale ❚ Primăriile au primit solicitarea de a identifica gospodăriile care nu respectă această regulă și de a informa Garda Națională de Mediu

 

V.A.


Primăriile din județul Dâmbovița, și nu numai, au intrat în fierbere în urma unei circulare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care le-a pus în vedere să dea pe mâna Gărzii de Mediu orice persoană, fie simplu cetățean sau firmă, care nu este racordată la canalizare. „Sabia” a căzut, se pare, nu de la Guvern, ci de la Uniunea Europeană, care a declanșat procedura de infringement împotriva României. UE vrea să sancționeze țara noastră la Curtea de Justiție a uniunii, pe motiv că nu am dovedit respectarea Directivei Europene 91/271/EEC din 21 mai 1991 privind epurarea apelor urbane reziduale, modificată prin Directiva Comisiei 98/15/EC din 1998. Astfel, Guvernul a dispus măsuri urgente pentru conformare, în vederea evitării sancțiunilor, motiv pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a informat toate primăriile, Garda de Mediu și Instituția Prefectului că persoanele fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou înfiintațe dacă aceștia nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural (potrivit art. 31 alin. (14) din Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare). Totodată, avertizează primăriile, nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de către personalul împuternicit al Gărzii Naționale de Mediu. Rămâne, însă, o întrebare-cheie: ce se întâmplă în localitățile care încă nu beneficiază de sisteme de canalizare?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale