Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2022 00:10


A A

Campioni de Oscar

Campioni de Oscar

Cum ar fi s te trezești dimineața la 5, elev fiind, s mergi la tren sau la ocazie, și s parcurgi zeci de kilometri pân la școal. Apoi, dup cursuri, s nu ai bani nici pentru doi covrigi sau un pateu, dar s nu lipsești din sala de box, la un antrenament. Pumni, lovituri, efort dus la extrem, organism epuizat, kilograme date jos. Și fuga la duș... De fapt, care duș, c la Polivalenta din Târgoviște nu exist cldur și nici ap clâie, decât atunci când are antrenament echipa de volei. Iar în ultimii ani, nu prea s-a mai antrenat la Sala Sporturilor, pentru c e frig tare, congelator.

Derulez puțin... Fr duș dup antrenament, stomacul țip de foame, iar  transpirația îți intr în piele și în haine. Înapoi acas, târziu, în noapte. Pân la tren mai e de așteptat, așa c poate prinzi un microbuz. Ce microbuz... Pasagerii strâmb din nas, iar șoferul te invit s cobori. Suni antrenorul, sun antrenorul, discuții, rugminți, cum ți-o fi norocul. Cu chiu, cu vai, ajungi într-un final acas. Iar a doua zi o iei de la capt. Și tot așa, pentru c vrei și tu s termini un liceu, s faci o facultate, s ai studii superioare și o viaț mai ușoar.

Cu boxul, la fel. Tragi tare, nemâncat, transpirat, cu ochii vineți și capul greu de la lovituri, în speranța c vei ajunge cel mai bun din sal, apoi din țar. Și tragi, și tragi... Se apropie marea competiție, Campionatul Național. Bine, dușul lips e un mizilic. Lips vitaminizare, lips medicație, lips cantonament, lips meciuri de pregtire, lips echipament, lips protez, lips casc, lips mnuși, lips premiere, lips, lips, lips. Lips pân și bani de deplasare la competiție, de cazare, mas.

Mama dracului de box, de sport, de performanț și de viaț amrât! Te rogi de prinți, de bunici, de rude, de prieteni, mai cerșește antrenorul pe la privați, las mașina amanet, se împrumut și directorul, pcate amrâte. Și ajungi la concurs. Te mai încearc și o grip, îți ia din  energie, te ridici din boal, urci în ring, bați un meci, bați dou, bați trei, îl bați și pe vicecampionul european. Bang-bang! Sun gongul și ești campionul României. Ești cel mai bun, i-ai btut pe cei mai buni din țar, îți cânt imnul. Uiți de greutți, de lovituri, de neajunsuri, pentru c ești numrul 1 pe categoria ta din România. Ești campion.

Nu, nu este o poveste cu final fericit, nici scenariu de pelicul, este filmul boxerilor campioni de la Clubul Sportiv Târgoviște. Copii care trag cu dinții s ajung cineva în viaț, care își las în ring și ultima pictur de sudoare sau de sânge, care au învțat c doar prin munc, sacrificii, pasiune și seriozitate pot reuși. Dar și printr-o educație bun, așa c școala rmâne pe primul plan. Dac nici acești copii chinuți, dar foarte talentați, nu merit susținuți, atunci s-i vad Dumnezeu pe cei care le pun piedici!

 


Costin MihaiComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Chindia joac restanța cu Universitatea Craiova
O restanț ct Turnul Chindiei
Aninoasa, Crovu și Cojasca, lideri n Liga a 6-a
Viitorul Ocnița, pe loc de promovare n Seria Nord
Pucioasa, remiz cu Popești-Leordeni
E nevoie de liniște
Dubla lui Cernea a rezolvat meciul
Gloria Bucșani e campioan de toamn
Chindia și CSȘ nregistreaz rezultate decente
Competiții frumoase la juniori


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Național se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanț profund în istoria neamului, se exalt eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independenț, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coard encomiast.

Și, într-adevr, dac este a ne... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale