Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.07.2016 00:21

Ieri, la Moreni


A A

Campionat de șah interpenitenciare

Campionat de șah interpenitenciare

❚ La eveniment au participat persoane private de libertate, încarcerate în regim închis și semideschis, iar competiția a fost un succes ❚ Întrecerea a fost câștigată de o persoană privată de libertate de la Penitenciarul Mărgineni, poziția secundă a fost ocupată de un jucător de la Penitenciarul Găești, iar pe locul al treilea s-a clasat tot un șahist de la gazde

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Ziua Mondiala a șahului a prilejuit organizarea în cadrul sălii Polivalente din municipiul Moreni a Campionatului de șah interpenitenciar pe Regiunea Sud Muntenia la care au participat personalități din lumea șahului și unități din sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Gazdele de la Penitenciarul Mărgineni, spun ca persoanele private de libertate de toate vârstele manifestă un interes deosebit față de jocul de șah, mai ales dacă este desfășurat sub forma competiției, iar de aici a apărut necesitatea unui concurs. Jucătorii știu ca acționând în principal asupra dezvoltării calităților și capacităților intelectuale, șahul are influențe favorabile și asupra dezvoltării capacităților afective și morale. El este un test de răbdare, nervi, voință și concentrare care sporește abilitatea de a concura cu alți semeni într-o manieră sportivă și etalează, pe lângă strategie și o gamă variată de valori morale, disciplină, corectitudine, respect față de coordonator și adversar, contribuind la formarea unor trăsături de voință și caracter solide.

Întrecerea a fost câștigată de o persoană privată de libertate de la Penitenciarul Mărgineni, poziția secundă a fost ocupată de un jucător de la Penitenciarul Găești, iar pe locul al treilea s-a clasat tot un șahist de la gazde. Practicanții șahului spun că acesta dezvoltă calitățile manageriale ale jucătorului. Fiecare jucător este un general al unei armate, el fiind cel care analizează situația, utilizează resursele, atacă, se apară, sacrifică totul cu un singur scop - matul, iar organizatorii, având în vedere valențele formativeducative ale jocului de șah, își propun să încurajeze afirmarea deținuților în domeniul sportiv și participarea acestora la activități care să contribuie la îmbunătățirea imaginii de sine și creșterea încrederii în propria persoană. La eveniment au participat persoane private de libertate, încarcerate în regim închis și semideschis, iar competiția a fost un succes.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale