Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.04.2015 12:33

Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște 65–72 (16-25, 18-17, 14-11, 17-19)


A A

Campioana își păstrează coroana

Campioana își păstrează coroana
CSM Târgoviște este (din nou) campioana României la baschet feminin!

* CSM Târgoviște a câștigat cel mai important meci al sezonului: jocul decisiv din marea finală a campionatului, disputat la Sf. Gheorghe. Scorul a fost 72-65 în favoarea baschetbalistelor lui Dan Fleșeriu

* Mai mult decât atât, târgoviștencele au reușit să triumfe acolo unde nu câștigaseră nicio partidă, pe terenul lui Sepsi

MĂDĂLIN RĂDUCU


 

Ultimul meci al sezonului din baschetul feminin românesc s-a jucat la Sf. Gheorghe, într-o atmosferă incendiară, cum rar vezi în sălile de sport din țara noastră. „Kati Szabo” a fost arhiplină cu minute bune înainte de începutul jocului, iar galeria gazdelor și-a început cântecele cam tot de atunci. Dacă târgoviștencele au fost huiduite copios la intrarea pe parchet, nu același lucru s-a întâmplat și la pătrunderea favoritelor, numele lui Zoran Mikes fiind strigat secunde în șir.

Devenea clar că la Sf. Gheorghe chiar se respira baschet. Dacă voia să-și păstreze titlul de campioana, Târgoviștea trebuia să bată pe terenul unde nu câștigase niciodată în acest sezon. Ce-i drept, mai echilibrase puțin balanța jocurilor directe (3-5), după victoriile de acasă, dar chiar și așa, în fața unui public ostil, cu cifrele de partea adversarelor, CSM-ul avea o misiune extrem de dificilă.

 

Echilibru cu multe ratări

Dacă până acum eram obișnuiți cu Sepsi să conducă în debuturile de meciuri, ostilitățile s-au schimbat, iar echipa lui Fleșeriu a preluat conducerea încă din primele secunde. Nici covăsnencele nu au stat degeaba și au înscris prin Murphy sau Marshall, dar CSM-ul replica de fiecare dată prin pătrunderile cu Givens, atât de benefice și utile, dar și prin aruncările de la distanță ale lui Poole.

La jumătatea primul sfert, scorul era egal (10-10), cu un baschet extrem de încins sub cele două panouri, multe baloane mai disputate ca oricând. Se putea observa clar că orgoliile, presiunea și dorința erau și pe parchet. Tocmai de aceea, au existat foarte multe ratări, multe acțiuni de atac irosite de ambele părți. Totuși, Municipalul parcă a fost mai pragmatică sub panoul advers, asta și datorită lui Chrissy Givens, una din cele mai lucide minți din echipă. După primele 10 minute, CSM-ul avea un avans de 9 puncte (25-16).

 

Toate mingiile pe Givens

Cu un asemenea avans, târgoviștencele au fost mai pragmatice în sfertul secund. De aceea, și-au mai permis să rateze, nici pătrunderile lui Givens nu au prea mai venit, pierzând balonul sau fiind „căpăcită” în unele rânduri. Singura reușită din începutul acestuia a fost aruncarea de trei puncte a lui Stoenescu, întoarsă de Jefferey. După patru minute, se marcaseră doar zece puncte, iar CSM-ul continua să-și păstreze avantajul. Acum, rolurile se inversaseră, cu Sepsi în spatele adversarului și cu echipa târgovișteană aflată la conducerea jocului, o premieră chiar și pentru sala „Kati Szabo” în acest sezon.

În ultima parte a sfertului, Dan Fleșeriu a cerut primul „time-out”, iar asta a funcționat de minune pe tabelă, întrucât Sepsi începea să se apropie (37-32), însă până la final, spiritele s-au încins bine de tot în tribună, datorită unor decizii ale arbitrilor, care nu au tolerat jocul dur al gazdelor. La pauza mare, CSM avea un avans de opt puncte (42-34).

 

E valabilă „remontada” și în Covasna?

Revenite de la cabine, jucătoarele lui Dan Fleșeriu au continuat în același stil. Dacă Sepsi marca un coș de două puncte, răspunsul venea imediat de la distanță, de la Green. Iar după patru minute scurse din a doua parte a jocului, CSM-ul deținea un avans de 11 puncte (49-38). Jocul mergea de minune, iar timpul de odihnă solicitat de Mikes confirma faptul că Municipalul se afla pe drumul cel bun. Până și spectatorii rămăseseră muți, privind cu groază tabela.

Cu cinci minute înainte de ultimul sfert, Târgoviștea avea un avans de 10 puncte (51-41), însă următoarele acțiuni de atac au fost ratate pe bandă rulantă de ambele formații. Doar Pârău a reușit să spargă gheața, prilej pentru Dan Fleșeriu să solicite primul timp de odihnă al perioadei. Sepsi s-a apropiat și la cinci puncte, diferență care a persistat până înaintea ultimei părți a meciului (53-48).

 

Noua campioană e vechea campioană!

La fel ca în partea secundă, primele atacuri ale utlimului sfert au fost irosite de fiecare parte. Presiunea era resimțită la fiecare atingere de balon. Orice greșeală, putea fi decisivă. Gheața era spartă de Ancuța Stoenescu, cu aceeași execuție perfectă de la distanță, iar replica venea tot de la Jefferey. Însă, în doar două minute, tot ceea ce construise până acum CSM-ul să năruit, din cauza unor baloane pierdute ușor în ofensivă și datorită contrelor finalizate cu coș marcat.

Așa s-a ajuns ca înainte cu șase minute și jumătate, târgoviștencele să fie conduse (56-57), ceea ce la un moment dat părea o utopie. Revenirea nu a fost decât o fază de moment, fiindcă apărarea CSM-ului a blocat-o de două ori pe Jefferey, fapt care a dus la imposibilitatea continuării fazei de fundașul covăsnencelor. Iar contra lui Givens, coș cu fault, a urcat scorul la 63-59 cu trei minute înainte de final. Dar, chiar și așa, nimic nu era jucat.

Totuși, târgoviștencele au dovedit maturitate și nu au ratat liberele de care au beneficiat. S-a terminat 72-65 pentru CSM Târgoviște, care își păstrează titlul de campioană a țării!

 

Caseta statistică

Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște 65–72 (16-25, 18-17, 14-11, 17-19)

Sala: „Kati Szabo” (Sf. Gheorghe)

Spectatori: 1.500

Arbitri: Ciprian Stoica, Fabiana Martinescu, Sorin Drugău

Comisar FR Baschet: Svetlana Drăgușin

 

Sf. Gheorghe: Janeesha Jefferey 16 (3x3), Izabela Lovasz, Kincso Kelemen, Melania Kokovay, Taneisha Harrison 2, Florina Pașcalău 8, Dominique Marshall 15, Annemarie Pârău 8 (1x3), Iringo Debreczi, Tunde Kilin, Stefanie Murphy 16, Cristiana Cutaș. Antrenor: Zoran Mikes.

 

Târgoviște: Porchia Green 13 (3x3), Andreea Orosz, Selena Kirberg, Claudia Ușurelu, Raluca Alecu, Andreea Huțanu 2, Elena Dincă, Monique Coker 14 (1x3), Ancuța Stoenescu 7 (2x3), Jasmine Watson 2, Porsche Poole 12 (1x3), Chrissy Givens 22 (1x3). Antrenor: Dan Fleșeriu. 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Gheo la 20.04.2015 10:45

Ce performanta! Al 12- lea TITLU de CAMPIOANA a Romaniei! Sunt mandru ca sunt targovistean si sunt contemporan cu aceste minunate fete, antrenori si cei care conduc clubul sportiv . Bravo de 12 ori bravo!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale