Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.01.2022 00:17

În județul Dâmbovița,


A A

Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale

Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale

*Testarea este realizată din fonduri europene, fiind cel mai însemnat program de screening realizat în România, urmând să fie testate 120.000 persoane din 12 județe din Regiunile de Dezvoltare Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia.

 

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a găzduit recent evenimentul de lansare a Campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B, D și C în județul Dambovița, susținută de Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), LIVERO 2 SUD și CJD.

Campania, care se va derula pe parcursul a 6 luni, și în care sunt implicați 36 de medici de familie din județul Dâmbovița, poate reprezenta șansa unei vieți cât mai aproape de normalitate pentru cei care au contactat această boală.

Testarea este realizată din fonduri europene, fiind cel mai însemnat program de screening realizat în România, urmând să fie testate 120.000 persoane din 12 județe din Regiunile de Dezvoltare Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia.

La eveniment au participat: Corneliu Ștefan - președintele Consiliului Județean Dâmbovița,  prof. dr. Liliana Simona Gheorghe, deputatul Carmen Holban - din cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, Cristian Daniel Stan - primarul municipiului Târgoviște, Marinela Debu - președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH), Liana Velica - coordonator al proiectului LIVERO 2 SUD, din partea Asociației Române Anti-SIDA (ARAS), dr. Liliana Drugău - coordonator al medicilor de familie din județul Dâmbovița în cadrul proiectului LIVERO 2 SUD.

Cu acest prilej, președintele Corneliu Ștefan a salutat inițiativa lansării acestei campanii cu atât mai mult cu cât aceasta se adresează persoanelor cu posibilități financiare reduse sau care nu au asigurare în sistemul național de sănătate, dar și persoanelor care suferă de dependență de alcool sau droguri: „Salut prezența tututor cadrelor medicale implicate în acestă campanie. Mă bucur că proiectul implementat de Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA, LIVERO 2 SUD, se adresează persoanelor care, într-adevăr, au nevoie de ajutorul nostru. Diagnosticarea timpurie înseamnă o șansă la viață. Mă bucur să vă anunț că, la nivelul județului nostru, avem trei proiecte foarte importante pentru îmbunătățirea calității serviciilor din sănătate.

- Construire  Ambulatoriu de Specialitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Proiectul are o valoare de peste 18.000.000 de lei.

- Extinderea, modernizarea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 8.100.000 lei.

- Extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, precum și achiziționarea unui angiograf. Suma estimată pentru implementarea proiectului este de 2.000.000 de euro”.

Dâmbovița este cel de-al treilea județ care se alătură campaniei care a debutat în luna iulie 2021, acest program fiind realizat în cadrul unui proiect cofinanțat din FSE, prin POCU 2014-2020.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

 


V.A.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale