Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.07.2018 00:21

Lideri locali ai PSD, în colimatorul organizației după ce au semnat petiția USR


A A

Campania USR "Fără penali" creează dihonie în PSD Dâmbovița

Campania USR

❚ Primarul PSD al Pucioasei, Constantin Ana, a semnat petiția USR „Fără penali în funcții publice”, considerând gestul a fi unul de „normalitate”, iar săptămâna trecută șeful PSD Găești a semnat și el documentul ❚ PSD Dâmbovița, prin președintele Adrian Țuțuianu, consideră însă gestul edilului PSD ca fiind inacceptabil, urmând să facă obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, totodată președinte PSD al filialei din orașul-stațiune, a semnat ieri, petiția USR intitulată „Fără penali în funcții publice”, prin care se dorește modificarea Constituției. „Am fost contactat de acești tineri pentru o discuție legată de inițiativa pe care ei o susțin. M-au intrebat dacă le răspund solicitării de a semna inițiativa de modificare a Constituției “Fără penali in funcții publice”. Am acceptat pe loc! De aici și ținuta pentru care îmi cer scuze! Dar discuția a fost mult mai complexă. Din punctul meu de vedere a fost vorba de mult mai mult decât despre o semnătură!” a scris acesta pe o rețea de socializare, considerând că gestul este unul de normalitate. Edilul-șef al orașului Pucioasa este primul primar PSD din Dâmbovița care a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice” și, totodată, al doilea președinte al unei filiale PSD din Dâmbovița care s-a alăturat campaniei. Săptămâna trecută, președintele PSD Găești, Fănuț Costea, s-a raliat și el acestui demers inițiat de USR pentru modificarea Constituției.

PSD Dâmbovița: „Gestul personal al domnului Ana, inacceptabil”

Tot ieri, PSD Dâmbovița a transmis următoarea declarație de presă, semnată de Președintele Organizației PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu: „Am luat act de afirmațiile primarului orașului Pucioasa, Ana Constantin, cu privire la semnarea unei petiții pe care o promovează membrii și activiștii USR. Față de acest aspect, se impun următoarele precizări:

● Gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Poziția sa nu reprezintă poziția Organizației Județene Dâmbovița a Partidului Social Democrat, care nu girează acțiunile politice ale adversarilor săi. PSD Dâmbovița rămâne consecvent actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislației privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, Codului penal și Codului de procedură penală.

● Condițiile de acces în funcții publice și de demnitate publică sunt reglementate de lege, noțiunea de „penal” nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coaliției de guvernare și a liderilor săi.

● Reafirmăm, în acord cu reglementarea constituțională și europeană, faptul că nicio persoană nu este vinovată atâta timp cât nu a fost condamnată definitiv printr-o hotărâre judecătorească (a se vedea și Directiva europeană 343/2016 privind prezumția de nevinovăție, transpusă recent în legislația internă prin proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală).

● Acțiunea domnului Ana Constantin, precum și declarațiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului și electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Schimbarea președintelui CJD lasă rece PNL Dâmbovița
PSD a cerut strămutarea procesului cu Adrian Țuțuianu
"Ne-am propus să ascultăm cetățenii și să fim vocea lor"
Tensiuni politice în ședința CJD
"România s-a împrumutat cu peste 12 miliarde de euro"
"Organizația PSD Dâmbovița merge înainte la fel de puternică și unită"
Adrian Țuțuianu a cerut la Tribunal suspendarea deciziei CEx PSD
"Furăm modelul PSD de organizare"
"Există riscul de a se intra în incapacitate de plată a pensiilor și salariilor"
PNL Târgoviște, "braț la braț" cu PNL Dâmbovița


Editorial

Otravă (media) nemțească. Achtung!

N-aș vrea ca românii să fie uluiți / scandalizați de imbecila „știre istorică” livrată opiniei publice de o importantă agenție de presă germană, DPA, și de faimosul post de televiziune ZDF, exact la momentul celebrării Centenarului Marii Uniri / României Mari. Ce au livrat, deci? Cum că România ar fi celebrat un veac de la… anexarea unei părți a Ungariei. 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale