Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.11.2023 00:15

În județul Dâmbovița, în luna noiembrie,


A A

Campania de vaccinare antirabică la câini și pisici

Campania de vaccinare antirabică la câini și pisici

*„Campania de vaccinare antirabică din județul Dâmbovița începe în această lună, beneficiind de doze gratuite pentru aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici”

 

Din luna noiembrie 2023, județul Dâmbovița se pregătește să desfășoare o amplă campanie de vaccinare antirabică, având ca obiectiv protejarea sănătății animalelor. Această campanie este demarată de către Direcția Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, sub coordonarea directorului Sandu Tolea.

Aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici din județ vor beneficia de această măsură esențială pentru prevenirea rabiei, o boală gravă care poate fi transmisă și la om. Dozele de vaccin antirabic vor fi achiziționate de către DSVSA Dâmbovița și vor fi oferite gratuit medicilor veterinari de liberă practică, care vor activa în cadrul Circumscripțiilor sanitare veterinare din întreg județul.

Prin această inițiativă, se urmărește asigurarea accesului facil la serviciile de vaccinare pentru toți proprietarii de animale din Dâmbovița. Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița, a subliniat importanța respectării acestei campanii și a legislației aferente. Proprietarii de animale au obligația de a prezenta animalele pentru vaccinare, precum și de a deține un carnet de sănătate al acestora, în care să se evidențieze acțiunile imunoprofilactice antirabice și tratamentele efectuate.

Pentru a asigura respectarea acestor reguli, conducerea DSVSA a anunțat că cei care se opun vaccinării animalelor din gospodărie vor fi sancționați contravențional, cu amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. Cu toate acestea, directorul Sandu Tolea a menționat că, în trecut, au existat câteva cazuri de opoziție față de vaccinare, dar aceștia au înțeles importanța respectării legii și au acceptat să li se vaccineze animalele.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Ghid de facilități fiscale
699 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale