Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.04.2020 17:24

Prin prevenție sănătate pentru toți! 7 aprilie 2020


A A

Campania «Împreună cu asistenții medicali și moașele!»

Campania «Împreună cu asistenții medicali și moașele!»

 

În luna aprilie Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății finanțează și organizează campania de informare Împreună cu asistenții medicali și moașele! Prin prevenție sănătate pentru toți!, campanie  ocazionată de celebrarea Zilei Mondiale a Sănătății, 7 aprilie,  care aduce în atenția publică rolul esențial al asistenților medicali și moașelor în  furnizarea îngrijirilor de sănătate preventive.

         În 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătății. Ziua mondială a sănătății a fost marcată pentru prima dată în 1950 și  abordează în fiecare an câte un subiect de importanță majoră, ce afectează sănătatea globală. În 2020, Anul Internațional al Asistenților și Moașelor, Ziua Mondială a Sănătății  evidențiază rolul vital al asistenților medicali  și moașelor în sistemul de îngrijire a sănătății din întreaga lume și subliniază necesitatea consolidării profesiei de asistent medical și moașă. Se estimează că 7, 3 milioane de asistenții medicali și moașe sunt în Regiunea Europeană OMS. Acest număr nu este adecvat pentru a răspunde nevoilor curente și viitoare proiectate. În România numărul de medici și asistenți medicali este relativ scăzut comparativ cu mediile UE: 6,4 asistenți medicali per 1 000 de locuitori  vs. 8,4 în UE. In România în perioada 2009-2018: numărul personalului sanitar mediu a înregistrat o scădere între 2009 și 2014, însă din 2015 numărul personalului sanitar mediu a crescut, în 2018 fiind cu 12% mai mare decât în 2009.

Grupurile țintă ale campaniei sunt: populația generală și asistenții medicali și moașele.

Obiectivul  campaniei este creșterea nivelului de informare al:

-   populației generale despre  rolul asistenților medicali și al moașelor în comunitate și unitățile sanitare în furnizarea îngrijirilor de sănătate preventive și

-   asistenților medicali și al moașelor despre activitățile de furnizare a îngrijirilor de sănătate preventive și a instrumentele disponibile pentru acordarea acestora. 

 

  DIRECTOR EXECUTIV, 

  DR. SORIN STOICAComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Traseele turistice, în atenția jandarmilor montani
ANAF continuă implementarea măsurilor de protecție a angajaților și contribuabililor
Primăria Băleni a împărțit materiale de protecție persoanelor bolnave din comună
Operatorii economici din județul Dâmbovița au primit plățile pentru șomaj tehnic
Drum lin printre stele, Viorel Nicolescu!
S-a stins din viață d-nul dr. BĂRBULESCU CĂTĂLIN
Dezinfectarea localității, în atenția autorităților
Se deschid Parcul Chindia, Grădina Zoo și piețele din Târgoviște
COVID-19 confirmat la un diacon al Catedralei eparhiale
"Consultații juridice"... pentru contestarea amenzilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale