Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.04.2014 08:07

Politic


A A

Cameră: Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, adoptat

Cameră: Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, adoptat

Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență a fost adoptat ieri de plenul Camerei Deputaților cu 212 voturi pentru, 111 împotrivă și 8 abțineri. Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat în plenul Camerei Deputaților că proiectul insolvenței supus dezbaterii Parlamentului este un important pas înainte, el vine în sprijinul mediului de afaceri punându-i la îndemână instrumente mai eficiente în recuperarea creanțelor, propune soluții de prevenire a abuzurilor în procedură din partea debitorului sau a creditorului, propune măsuri pentru un proces derulat într-un termen rezonabil.

 

Vicepreședintele grupului PNL Alina Gorghiu a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului întrucât acesta nu face referire la insolvența persoanelor fizice. Grupul PDL s-a retras de la ultima parte a dezbaterilor acestui proiect, pe motiv că este forțată adoptarea legii.

„Cred că facem o greșeală, că forțăm o lege foarte importantă. Eu nu aș amesteca insolvența persoanelor juridice cu cele fizice. Că este cod, că este lege, le putem regla. E o lege. Dacă mai facem una și le unim este cod. Dar aici s-au ridicat niște probleme. (...) Sunt lucruri legate de funcționarea acestei legi. Dacă nu amânați dezbaterea, PDL va părăsi sala”, a afirmat deputatul PDL Cezar Preda.

Deputatul PSD Ioan Adam a precizat că nu este un cod, ci este o lege care privește insolvența persoanelor juridice.

„Nu e un cod, ci este o lege care privește insolvența persoanelor juridice, nu vorbim de un cod. Codul ar presupune să înmănunchem toate legile în materie, or, aici avem doar o lege care reglementează insolvența și preinsolvența persoanelor juridice. (...) Ținta proiectului a fost aceea de a elimina posibilitatea pentru cei care cu rea credință se ascundeau după lege de maniera în care să poată să își atingă scopul acela de a eluda legea, de a crea prejudicii creditorilor pentru ca apoi să lase societatea în faliment. Ținta de a crea contextul realist în care acele societăți viabile să fie salvate de la faliment, iar acolo unde nu mai este posibil procedura să se desfășoare cu celeritate”, a spus Adam.

Președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, a spus că insolvența persoanelor fizice nu a fost introdusă în acest proiect de lege pentru a nu „vulnerabiliza” inițiativa legislativă. Deputatul Luminița Adam a arătat că PP-DD salută Codul insolvenței, dar nu și maniera în care a fost introdus la dezbateri, drept urmare grupul s-a abținut de la vot.

 

 

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci crucial pentru Chindia
A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția rapsodului Tudor Gheorghe
Guvern: Rezultatul testului făcut de Premierul Orban pentru COVID-19, negativ; va rămâne în carantină până joi
Tăriceanu: Măsura decretării stării de urgență trebuia luată cu ceva timp în urmă
Cabinetul Orban a depus jurământul de învestitură în funcții
Poate Moldovan să salveze Chindia?
Moțiunea de cenzură ‘’Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot’’ a fost respinsă, marți, de Parlament. Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă și 3 abțineri, fiind ne
Premierul a transmis președintelui propunerile de numire a noilor miniștri
Cuc, la semnarea a trei contracte de infrastructură: Domnilor constructori, nu vă mai bateți joc de subcontractorii români
UE sprijină sectorul de tipărire și publicare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale