Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.01.2021 00:17

„Legea este adoptată și normal ar trebui să se înființeze în acest an”


A A

Camera Agricolă a Fermierilor, din nou în actualitate

Camera Agricolă a Fermierilor, din nou în actualitate

❚ „Din câte știu eu, suntem singura țară din Uniunea Europeană care nu avem o Cameră Agricolă” (Viorel Cigăran, directorul Direcției Agricole Dâmbovița)

 

VIOLETA STANCIU


În acest an ar trebui să se înființeze o nouă structură care să activeze în domeniul agricol, respectiv Camera Agricolă a Fermierilor, mai ales că Legea Camerelor Agricole a trecut de Parlament încă de anul trecut! O astfel de instituție a mai funcționat în România în urmă cu câțiva ani, este vorba de Camera Agricolă din subordinea consiliilor județene, care ulterior a fuzionat cu Direcțiile Agricole Județene, numai că de data aceasta se dorește o Cameră Agricolă care să funcționeze în sistem privat, nu finanțată de la bugetul de stat, așa cum s-a întâmplat până acum. Directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran susține că România este singura țară din Uniunea Europeană care nu are o astfel de Cameră Agricolă a Fermierilor. „Începând cu 1 ianuarie 2017, fosta Camera Agricolă a fuzionat cu Direcția Agricolă Dâmbovița. În momentul în care noi am fuzionat cu Camera Agricolă Județeană, aceasta purta numele de Cameră Agricolă, dar era în subordinea CJD și era tot bugetată de stat, nu era Cameră Agricolă privată. Ori pe legea nouă, Legea Camerelor Agricole, care a trecut de Parlament în 2020, în noua formă se vorbește de Camera Agricolă a Fermierilor, Camera Agricolă Privată. Probabil că anul acesta se va înființa. Legea este adoptată și normal ar trebui să se înființeze în acest an. Camera Agricolă care va lua ființă, în forma care a trecut de Parlament, înseamnă șapte persoane angajate sau preluate de la noi, cu o structură privată de conducere, și mai sunt și alte aspecte. O astfel de structură nu numai că ar fi binevenită, dar este o cerință, pentru că din câte știu eu suntem singura țară din Uniunea Europeană care nu avem o Cameră Agricolă”, ne-a declarat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Deviere conductă gaz Parc Starmini – Intrare Botești"
"Activitatea colectare deșeuri feroase și neferoase"
Probleme noi pentru industria de Apărare
Comunicat demarare proiect capital de lucru ALISSEL-ESP SRL
"Exploatare agregate minerale cu redare în circuitul agricol"
"Lucrări de întărire rețea pentru alimentarea cu energie electrică utilizatori racordați din PTA 3018 Valea Lungă"
"Statul va lua o bucată cât mai mare din combinat"
Uzina Automecanica Moreni intră și pe domeniul șenilatelor
Activitatea turistică a județului, în scădere
Lipsa vaccinului antigripal îi sperie tot mai mult pe vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale