Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.04.2016 00:18

În această seară, de Joia Mare,


A A

"Calea Luminii" la Târgoviște


Ionuț Ghibanu – vicar eparhial, Cristian Stan – primar interimar și Mihai Șerbănescu – inițiatorul manifestării inedite și unice „Calea Luminii”

❚ Evenimentul, inițiat în anul 2000 de prof. Mihai Șerbănescu, este unic în țară și în lume ❚ Primăria și Arhiepiscopia Târgoviștei s-au implicat și anul acesta în organizarea evenimentului care amintește de jertfa lui Iisus Hristos și de Săptămâna Patimilor prin aprinderea unui număr de 2017 candele în jurul Catedralei Mitropolitane, a statuii lui Mihai Viteazul și pe Bulevardul Carol I

ANA MARIA POPESCU


În această seară, Târgoviștea se transformă într-o Cetate a credinței și a luminii! Așa cum se întâmplă începând din anul 2000, astăzi, în Joia Mare, are loc un eveniment unic în țară și în lume, „Calea Luminii”. Anul acesta, 2017 lumânări vor fi aprinse în jurul Catedralei Mitropolitane, în Piața „Mihai Viteazul” și pe Bulevardul Carol I, în cadrul acestui eveniment devenit tradiție, care însuflețește fosta Cetate de Scaun a țării Românești și o transformă într-un altar de credință și speranță. Evenimentul este organizat cu migală și, în fiecare an, cu tot mai multă pricepere de Primăria Târgoviște, Arhiepiscopia Târgoviște și pictorul Mihai Șerbănescu, inițiatorul acestui proiect apreciat nu numai în municipiu, ci și în întreaga țară.

„Un eveniment absolut deosebit va avea loc joi seară la Târgoviște. Este vorba despre «Calea Luminii», care este calea speranței, calea credinței, simbolizează triumful vieții asupra morții, este un eveniment foarte cunoscut și foarte apreciat. Primăria Târgoviște este onorată să participe la un asemenea eveniment. Mă bucur că de câțiva ani există o colaborare foarte bună între dl profesor Mihai Șerbănescu, Primărie și Arhiepiscopia Târgoviște pentru organizarea acestui eveniment cu adevărat deosebit. Am convingerea că și în acest an, ca și în anii trecuți, foarte mulți târgovișteni vor dori să participe la «Calea Luminii», eveniment care vine să prefigureze marea sărbătoare a creștinătății, Învierea Mântuitorului”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Evenimentul va începe la ora 17:00 cu Denia celor 12 Evanghelii, iar la ora 20:30 vor fi aprinse candele în jurul Catedralei Mitropolitane, în timp ce ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, îi va binecuvânta pe toți cei prezenți.

„Cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la inițiativa dlui profesor Mihai Șerbănescu și cu sprijinul Primăriei Târgoviște, în municipiul nostru se organizează acest eveniment deosebit, «Calea Luminii». Evenimentul este cunoscut pe plan local, național și internațional. Foarte mulți români din Diaspora au urmărit știrile și au observat ce eveniment deosebit avem la Târgoviște. Pentru buna desfășurare, Arhiepiscopia a convocat 150 de tineri de la Comitetele Parohiale din Târgoviște care îl vor ajuta pe dl profesor Mihai Șerbănescu, alături de ceilalți voluntari, să așeze și să aprindă lumânările, iar evenimentul va debuta începând cu ora 17:00 cu Denia din Joia cea Mare și subliniez acest lucru pentru că evenimentul «Calea Luminii» are o strânsă legătură cu Jertfa Mântuitorului Iisus Hristos și cu Săptămâna Patimilor. La ora 20:30, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va rosti un cuvânt de binecuvântare, după care dl profesor Șerbănescu, alături de tineri și voluntari, va aprinde lumânările în jurul Catedralei, o noutate realizată la inițiativa dlui profesor și mai departe până la statuia lui Mihai Viteazul”, a declarat vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

„Calea Luminii” reușește în fiecare an să strângă la Târgoviște mii de oameni, iar inițiatorul a dezvăluit ieri „un gând” al criticului de film Irina Margareta Nistor, care, venită din proprie inițiativă anul trecut la „Calea Luminii”, i-a mărturisit profesorului Mihai Șerbănescu:

„Mi-a spus că a circulat mult prin lume, dar numai în România se putea întâmpla așa ceva și numai în capitalele domnești. Am fost impresionat și totodată am întrebat de ce. Răspunsul a fost că nu a văzut în lume un astfel de gest și nu crede că poate să mai vadă un asemenea gest de lumină - la ora 18:30 erau câțiva oameni care aprindeau lumânările, iar într-o oră erau mii de oameni fără să fie anunțați, iar un astfel de gest numai în capitalele domnești se poate întâmpla...”, a declarat prof. Mihai Șerbănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale