Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.08.2014 00:15

Avertisment de la Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița pentru stăpânii de patrupede


A A

Câinii vor fi vaccinați, numai după microcipare și înscriere în Registrul Național

Câinii vor fi vaccinați, numai după microcipare și înscriere în Registrul Național
Măsura microcipării și a introducerii în RECS a intrat în vigoare la 15 martie și proprietarii trebuie să înscrie câinii până la 1 ianuarie 2015

❚ „Cine vrea să aibă câine de pază trebuie să plătească!”, transmite dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița ❚ În județ este în desfășurare campania de sănătate canină, în cadrul căreia animalele sunt recenzate, înscrise în Registrul Național de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS) și sunt vaccinate antirabic, nu înainte ca fiecărui exemplar să-i fie implantat un microcip ❚ Microciparea și manopera costă 28-30 lei pentru fiecare cățel, iar vaccinarea este condiționată de această procedură

VIRGIL VOINESCU


Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița a anunțat dâmbovițenii care au în îngrijire câini că s-a declanșat și este în plin proces campania de sănătate canină.

În cadrul acesteia, potrivit directorului DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, animalele sunt recenzate și înscrise în Registrul Național de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), sunt vaccinate antirabic, nu înainte însă ca fiecărui exemplar canin să-i fie implantat un microcip.

„Suntem în plină campanie pe ceea ce înseamnă sănătatea animalelor. Acesta presupune introducerea deținătorilor în RECS. În perioada imediat următoare se va face vaccinarea antirabică, drept pentru care crescătorii trebuie să înțeleagă că nu se va vaccina nici un câine antirabic, dacă nu este introdus în registrul centralizat de evidența câinilor cu stăpân”, a avertizat dr. Sandu Tolea.

 

 

Dr. Sandu Tolea: „Nu mai avem de unde să dăm totul gratuit”

Medicii veterinari de liberă practică, medicii concesionari merg în fiecare gospodărie și vor vaccina numai dacă animalele respective sunt introduse în Registrul Național și se va realiza microciparea câinilor.

„Microcipul se plătește, manopera se plătește, costul ridicându-se undeva în jurul a 28-30 lei pe exemplar și se eliberează un carnet de sănătate. Cine vrea să aibă câine de pază trebuie să plătească. Chiar dacă există obișnuința să vină totul gratis, a venit momentul și trebuie să admitem că nu mai avem de unde să dăm totul gratuit”, a adăugat dr. Sandu Tolea.

La momentul acesta, în județ, sunt aproximativ 28 de localități în care există Registrul Național de evidență a câinilor cu stăpân. Câinii cu stăpân trebuie microcipați și înregistrați în Registrul Național de Evidență din 15 martie a.c.

Proprietarii animalelor au posibilitatea identificării și înregistrării lor până la 1 ianuarie 2015.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale