Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.01.2015 00:08

Deși nu mai este implicat în fotbalul dâmbovițean, Nelu Radu oferă un verdict dur


A A

"Cade Tudor, automat cade tot"


❚ „Dacă se lua o decizie corectă din primă fază, nu se mai ajungea la tergiversări, lungeli și toate cele” ❚ „Ei încasează, tot încasează de la echipe din taxe de participare, cartona șe. Dar nu știu ce contabilitate își fac, dacă își fac” ❚ „Părerea mea este că cea mai mare geșeală a lui Tudor a fost că l-a ținut tot mandatul pe Anghelinu” ❚ „Nu știu dacă ăsta este un scandal foarte mare, IL Caragiale – Ungureni” ❚ „Dacă vă uitați în arhiva deciziilor date de această comisie, din 100 de decizii, 90% s-au întors rezultatul la cealaltă. Deci, e clar că e o credibilitate îndoielnică. Nu judecă corect” ❚ „Pe Negoescu l-am văzut o persoană verticală, nu am auzit să dea vreodată unui arbitru notă de trecere dacă a greșit la un meci, cum fac majoritatea observatorilor” ❚ „Aninoasa a fost la baraj, dar a văzut că nu se poate. A întâlnit un adversar foarte facil, dar nu a putut mai mult. Dimpotrivă, au fost alte discuții”

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Deși nu mai activează de un an și jumătate în fotbalul dâmbovițean, Nelu Radu se poate lăuda cu ultima performanță cu adevărat importantă din Liga a IV-a. La finalul sezonului 2012/13, Gloria Cornești, susținută de acesta, reușea să câștige barajul pentru promovare în Liga a III-a, după ce învingea FC Chitila la Strejnic (Prahova) cu 1-0. De atunci, Nelu Radu a urmărit fenomenul din afară, însă a rămas o voce cu greutate, care a contestat și taxat în permanență greșelile făcute de Tudor Emil. Fostul finanțator al Gloriei Cornești consideră că președintele AJF Dâmbovița poate pica în urma unui scandal major și că ar trebui schimbări masive la comisia condusă de Vasile Stroe. Nelu Radu crede că Ioan Negoescu va face treabă la Comisia Județeană de Arbitri și se gândește să revină din vară în fotbalul dâmbovițean.

Rep: Domnule Radu, ce mai știți de Liga a IV-a dâmbovițeană?

- Vechea poveste. Nu cred că s-au schimbat multe de când am plecat eu. Știu că sunt greutăți peste tot, n-au echipele bani, se chinuie. Rep: Ce părere aveți de AJF-ul condus de Emil Tudor? - Nu știu prea multe lucruri de ultimele scandaluri. Știu doar că a decedat Anghelinu. Mai e altceva nou?

Rep: Da! Spre exemplu, e o speță care stă pe rolul Apelului de mai bine de 120 de zile.

- Presupun că la o comisie e domnul Stroe, iar la cealaltă e altcineva. Cum se întâmplă... Din punctul meu de vedere, dacă se lua o decizie corectă din primă fază, nu se mai ajungea la tergiversări, lungeli și toate cele. Se bat cap în cap, fiindcă o comisie spune ceva, apoi vine cealaltă și întoarce totul. De aceea cred că s-a ajuns aici. Dacă se lua din prima hotărârea corectă, nu am mai fi fost aici.

„Nu știu dacă AJF o să iasă bine după un audit financiar”

Rep: Credeți că sunt anumite interese în spatele unei astfel de spețe?

- Ce interese să existe la Liga Onoare? Presupun că nici nu sunt la promovare... Nu prea am urmărit. Dar dacă spuneți că sunt pe locurile 3-4, atunci cred că sunt mai mult orgolii la mijloc decât lupta în clasament.

Rep: Cei de la Ungureni au solicitat un audit financiar la AJF. Ce credeți că vom afla după un astfel de audit?

- Sincer, nu știu dacă o să iasă bine. Dacă va fi ceva, nu o să fie atât de plăcut. Nu pot să mă pronunț, pentru că nu știu toate dedesubturile lor. Nu știu cine le plătește salariile. Ei încasează, tot încasează de la echipe din taxe de participare, cartonașe. Dar, nu știu ce contabilitate își fac, dacă își fac. Habar nu am.

Rep: Vor cădea capete dacă vor fi găsite nereguli?

- Ce capete să cadă? E o chestie simplă. Dacă e să cadă, doar Tudor o va face. Cade Tudor, automat cade tot. Am văzut că au tot fost schimbări, chiar și la arbitraj.

„Ca să cadă Tudor, îi trebuie un scandal adevărat”

Rep: Din perioada când activați cu Gloria Cornești în Liga a IV-a, dar și din trecutul recent, care credeți că a fost cea mai mare greșeală făcută de Tudor Emil?

- Părerea mea este că cea mai mare geșeală a lui Tudor a fost că l-a ținut tot mandatul pe Anghelinu. Asta a fost una din cele mai mari greșeli. Probabil l-a ținut voit sau a fost obligat să o facă. Aici e cel mai mare semn de întrebare: dacă l-a ținut cu bună voie sau nu avea ce să facă.

Rep: Credeți că o să mai reziste mult în funcție după aceste presiuni venite din toate părțile?

- Nu știu dacă ăsta este un scandal foarte mare, IL Caragiale – Ungureni. Lui Tudor, ca să cadă, îi trebuie un scandal adevărat, adică ceva real, nu așa din astea, cu comisii. Din comisii nici nu face parte.

Rep: Ca de exemplu...

- Un scandal cu actori reali, inspirat dintr-un film real, nu dintr-o carte. Sunt multe... Îi trebuie un scandal cu niște conducători reali.

Rep: La comisii ar mai trebui schimbări?

- Depinde de ce comisii vorbiți. Dacă ne referim la prima comisie, a lui Stroe, aceea ar trebui desființată și pusă din nou. Dacă vă uitați în arhiva deciziilor date de această comisie, din 100 de decizii, 90% s-au întors rezultatul la cealaltă. Deci, e clar că e o credibilitate îndoielnică. Nu judecă corect. Dacă ar fi făcut-o corect, nu s-ar fi ajuns niciodată la asemenea scandaluri. Dacă în 100 de cazuri au fost făcute 90 de greșeli, e clar că de aia lasă loc de interpretări. Din punctul meu de vedere, comisia lui Stroe greșește. Uitați-vă că la cealaltă comisie este Dănciulescu, o altfel de persoană, mult mai credibilă.

„Negoescu va face treabă”

Rep: La arbitri iar s-a schimbat șeful. Nu mai este Petruța Iugulescu, ci Ioan Negoescu.

- Eu mi-am și dat cu părerea în momentul în care Tudor a numit-o pe Petruța Iugulescu. Nu știu nici acum din ce motive a numit-o. Probabil, pentru imagine. Dar, nu putea să facă anumite lucruri în același timp. Când ești în activitate, lași loc și de interpretări, că mai ai anumite amiciții cu alți arbitri. Fiind mai mult plecată, cu meciurile, nu putea să țină pasul la CJA.

Rep: Dar Ioan Negoescu va face treabă?

- Din punctul meu de vedere, cred că va face treabă.

Rep: De ce?

- În comparație cu alții, care au mai trecut pe acolo, am văzut că critică pe toată lumea. Dacă stăm să răscolim niște morminte, care nu sunt decât răutăți, nu vom face niciodată treabă. Așa, să luăm la fiecare trecutul și să-l punem pe hârtie, poate vom avea surpriza să descoperim că vor avea trecutul mult mai pătat decât îl are Ioan Negoescu. Dar, noi tăcem din gură, nu suntem răutăcioși. L-am văzut o persoană verticală, nu am auzit să dea vreodată unui arbitru notă de trecere dacă a greșit la un meci, cum fac majoritatea observatorilor.

„Aninoasa nu a vândut meciul de la baraj”

Rep: Mai aveți vreun gând de revenire în fotbalul dâmbovițean?

- Gânduri am tot timpul. Încercăm din vară.

Rep: Tot la Cornești?

- Da, la Cornești. În altă parte exclus, că nu e genul meu să migrez. Dacă eram nomad, poate migram.

Rep: Și tot ca jucător?

- Nu știu, să vedem dacă mai pot. Eu am mai jucat în ultima perioadă doar la sintetic și la sală, mai puțin pe teren mare.

Rep: Cine credeți că o să câștige campionatul sezonul acesta?

- Cred că Flacăra Moreni. Așa văd eu, că e o echipă mai serioasă. Nu neapărat mai bună, mai serioasă. Și, probabil, mai potent financiară decât Aninoasa. Și Aninoasa a fost la baraj, dar a văzut că nu se poate. A întâlnit un adversar foarte facil, dar nu a putut mai mult. Dimpotrivă, au fost alte discuții. Vă spun eu că n-au vândut niciun meci, dar astea sunt scuze ale antrenorului. Când antrenorul nu poate, aruncă vina pe altcineva. Eu sunt în relații foarte bune cu cei de la Ciorani și trebuie spus că ei s-au desființat. Deci, nici ei nu și-au dorit să promoveze. Îți dai seama, cum să cumperi ceva când nu ai nevoie de el.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Adevarul la 29.01.2015 11:47

Eu nu inteleg de ce il chinuiti pe "omul" asta. Nu vedeti ca nu este coerent in exprimare. Vorbeste ca Stroe, nu intelegi nimic. Chiar daca Tudor face greseli, nu e in masura N. RADU sa-i dea lectii.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale