Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.08.2014 08:19

Editorial


A A

Ca-ntre "familii infracționale"

Ca-ntre

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Propagandiștii băsiști (ceea ce poate fi un pleonasm) au introdus mai nou în dezbatere publică tema conflictului politic dintre „familiile infracționale”. Nu zic că propaganda ar fi o preocupare doar pentru o anumită parte a scenei politico-mediatice. Afirm apăsat doar că argumentele băsiștilor reușesc să mă surprindă în fiecare zi prin abnegația cu care slujesc, ca să nu zic slugăresc, interesul personal în dauna interesului public.

 

Din când în când, indivizii cu pricina pun chiar semnul egal între cele două categorii de interese, mai ceva ca-n vremea propagandei comuniste: „Dai în mine? Dai în tine! Dai în fabrici și uzine, dai în clasa muncitoare și-n clasa conducătoare”. Mai pe fereală, catrenul se încheia și cu o morală dizidentă: „...și cine dă în Ceaușescu, îi dau o bere!”. Dar să revin la România așa-zis liberă a zilelor noastre, plină de atitudine democratică mai ceva ca broasca de păr. Zic „deontologii” băsiști cum că n-ar fi premierul Ponta cel mai în măsură să vorbească despre „Băsescu și familia sa infracțională”.

Ca să fie cât mai convingători, propagandiștii aruncă pe piață mizerul argument „Las’ că PSD nu e familie infracțională, ci e cor de biserică”, lăsându-ne să înțelegem că în stagiunea electorală din toamnă le va pune pe afiș „repertoriul” afacerilor cu cântec. V-am zis: e întocmai ca în „dai în mine, dai în tine”. Sau, mai pe șleau: Ponta, dai în familia băsistă? Las’ că fac și băsiștii vocalize ca să-i urle prohodul PSD-ului. Asta cică i s-ar putea trage lui Victor Ponta de la declarațiile pe care le-a făcut la Craiova, când l-a luat gura pe dinainte și s-a adresat la sentiment pesediștilor: „Partidul e familia mea, voi sunteți familia mea”.

 

Aoleo, zi frate așa! Declarația asta, scuzabilă poate în împrejurări electorale pașnice, dar nu și-n cele războinice de-acum, nu a trecut neobservată de propagandiștii băsiști care-și făcuseră scut și lege din sloganul „Familia PDL, la bine și la greu”. Păi cum adică, vine Ponta și le plagiază sloganul? Asta nu e infracțiune? Plagiat pe față! Aici le dau dreptate PDL-iștilor de sub fustele PNL. Nu mai găsea Ponta alt lipici la mase decât ăsta cu „familia” lui?

 

Eu cred că va plăti pentru el drepturi de autor la greu, cât nu poate duce tot PSD-ul. Fiindcă, nu-i așa, nu e sănătos să te pui cu familia concurentă, atât de sensibilă la chestiile penale. Doar îi știm bine pe unii cât au fost de familiști în tot ce a însemnat administrația publică, înțesată cu toate neamurile lor prin funcții. Numai tați, gineri și neveste, frați și surori, nași, fini și cumetri au robotit zeloși și fioroși întru prosperitatea din parale publice a familiei lor, spre ruina familiilor milioanelor români.

 

Nici Dâmbovița n-a fost o excepție! De-acum însă, gata, am fost anunțați nu doar de armata propagandiștilor, ci și de căpitanul lor, că mioritica noastră țară a intrat într-o nouă etapă electorală, cea a concurenței dintre „familiile infracționale” politice. În competiția asta nu-l văd pe Victor Viorel să iasă învingător niciodată. Mai ales că a fost la candidatura lui Geoană votant de dreapta, cum însuși a mărturisit și ne-a arătat apoi cât de milos a fost cu fami(g)lia fostei puteri în ultimii doi ani de coabitare.

 

De ce să-și schimbe stilul pe viitor? Ar avea probabil multe de pierdut, dacă ar face-o! Băsescu, spre deosebire de el, a declarat că nu mai are nimic de pierdut și că-i va dezbrăca pe toți candidații în campania electorală pentru a-și salva „familia infracțională”, așa cum bine, cred eu, a botezat-o procurorul Ponta. Cine va câștiga lupta asta, dintre „familiile infracționale” politice, vom vedea. Îi știm, însă, pe învinși: românii!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale