Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.04.2015 00:19

Pamflet


A A

Ca-n filmele cu Stan și… Dan

Ca-n filmele cu Stan și… Dan

TEODOR VASILIU


Știți jocul din copilărie: „Pa-ce, pace,/ În-tre do-uă do-bi-toa-ce/ Do-bito- cul cel mai ma-re ești chiar… tu!”. Și arătam întotdeauna cu degetul spre celălalt, indiferent pe capul cui cădea ultima silabă. Vă spun, cu toată dragostea, c-așa-i adresarea la modă între dușmani, că scandalul local dintre PSD și UNPR mi-a reamintit de acest joc din copilărie. Eu, unul, m-am lecuit să-i mai iau în serios pe toți politicienii, de când știu prea bine că unora le place la nebunie să se joace cu nervii votanților și-ai ziariștilor.

Uite, eu, de exemplu, nu mă oftic c-a devenit președinte UNPR Dănuț a’ lu’ Miculescu, care, înainte de asta, era pus din oficiu de Ion a’ lu’ Stan să ocupe funcția de secretar la PSD, numai ca să n-o ocupe altul. Eu mă întreb, ca prostu-n târg, dacă nu cumva Dănuț al nostru, devenit de-al lor, face același joc și la UNPR. Mâine-poimâine, după cum s-or tranșa afacerile la negocierile PSD-PC-UNPR, vom vedea pe cine cade ultima silabă din joc. Hai că-mi place! Cine trăiește vreo emoție că domn’ Dănuț face ce vrea el cu UNPR-u’ ăsta localnic, îi reamintesc imediat finalul cântecelului: „Do-bi-to-cu’ cel mai ma-re ești chiar… tu!”. Păcat că domn’ Dănuț (verde-n funcție!) n-o să poată veni, la joaca dea negocierile cu PSD-ul, de mână cu prietenul lui până la moarte, Ion Stan. Că de-ar veni, m-aș prezenta și eu, neinvitat, ca să pun ultima silabă în public pe cine știu eu (ghici, ghicitoarea mea!).

Ce mai tura-vura, vrăjeala asta dintre partenerii de guvernare e ca-n filmele cu Stan și Bran. Pardon, cu Stan și Dan, când se băteau ei pe „frișca” de la Alimentara în vremurile glorioase ale dictaturii comuniste. Acu-n epoca asta de tinichele, agățate de toate cozile de topor, în care jocurile politice (cică democratice) le fac cei care au salivat după funcții în comunism, ar fi culmea să-i iau în serios pe cei care provoacă scandaluri în aceeași familie politică, doar ca să afle populația că care dintre ei are cazieru’ mai curat. Pe final, fiindcă tot e vorba lungă sărăcia omului, mai spun doar că băieții ăștia care vor bătaie pe-aici vor fi împăcați la București ca-n jocul din copilărie de care tocmai am amintit. În capul cui va cădea ultima si-labă peste ochi, vom afla în curând.

P.S. Când își vor dori uneperiștii ăștia de tip nou o conferință de presă de tip vechi, să mă invite și pe mine. Că-n meseria asta, fără supărare mare, eu îs cu rangul și prea mulți cu ranga. D’aia unii politicieni scufundaseu presa asta locală în propriile butoaie cu afaceri!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale