Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.01.2018 00:19

Editorial sportiv: Lovitura de la colț


A A

Ca muștele la averea regală (I)

Ca muștele la averea regală (I)

GEORGE COANDĂ


Nici n-a început bine anul și nici Regele Mihai nu și-a început în liniște odihna veșnică în necropola de la Mănăstirea Curții de Argeș, că au și izbucnit scandalurile. Imediat după ceremonialul religios al înmormântării Regelui, pe un post de televiziune am prevăzut că așa se va întâmpla. ªi anume, conform unei ziceri strămoșești, la români orice minune ține doar trei zile, după care cădem, parcă loviți de streche, în puturoasa noastră bălăceală de zi cu zi. După funeraliile regale, pe repede înainte, au și apărut, precum muștele la miere, pretendenții la Coroana României, care deocamdată, e pusă (expusă) la păstrare în Muzeul Național de Istorie și nu prea se întrevede în zare ca țara să redevină monarhie. Este ca și cum ai vâna... pielea ursului din pădure. De fapt, s-a pornit vânătoarea după uriașa avere a Regelui Mihai. Dar este vorba și de un fel de a băga bățul prin gardul Casei Regale, care, de altminteri, nu mai există. ªi atunci despre ce discutăm? A, da, avem de discutat despre ce, și este extrem de important pentru punerea în cunoștință de cauză a națiunii române. Căci Familia Regală, Custodele Coroanei, principesa Margareta, are de dat niște răspunsuri lămuritoare pe care națiunea le așteaptă de ceva vreme. Altfel, riscă să-și piardă definitiv încrederea românilor care, impresionant, a crescut la momentul plecării în veșnicie a Regelui Mihai. 1. A existat sau nu o căsătorie secretă a, pe atunci, Marelui Voievod de Alba Iulia Mihai, moștenitor al Tronului, cu o membră a Familiei regale a Marii Britanii, încheiată la primăria din Azuga în septembrie 1939, căsătorie din care a rezultat un fiu, ducându- și actualmente traiul în Germania, botezat la naștere Nicolai Vasile și învestit cu titlul de Voievod de Alba Iulia; 2. Există sau nu un certificat oficial de căsătorie civilă a Regelui Mihai cu principesa Ana de Bourbon – Parma din Casa Regală a Danemarcei, dar și unul de căsătorie religioasă eliberat de biserica din Atena, unde a avut loc momentul; 3. În actul de abdicare, pe care regele șia așternut semnătura la 30 decembrie 1947, se prevede, negru pe alb, că toți urmașii săi nu vor avea niciun drept la succesiunea la Tron, iar întreaga avere regală trece în seama statului român; 4. Dacă e, ca și după abdicare, Regele Mihai să fi fost respectat în familie statutul Casei Regale, cum de a fost posibilă căsătoria morganatică a principesei Margareta cu actorul Radu Duda, care, dreptu-i, este un om inteligent, cultivat, rafinat, dar îndoiala tot rămâne. Cum spațiul nu mai permite să comentăm pe marginea acestor chestiuni deloc de neglijat, o vom face în editorialul nostru de mâine. Apoi rămâne ca cititorii să judece după cum cred ei că ar fi corect sau nu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale