Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.07.2014 08:19

Editorial


A A

Că bine le-o zice Ghișe!

Că bine le-o zice Ghișe!

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Senatorul fost liberal Ghișe s-a dezlănțuit, calm și răspicat, împotriva foștilor săi colegi de partid, punându-le, fără să clipească, eticheta de trădători la care liberalii europeni au adăugat și-un cod de bare. Ghișe a spus cu subiect și predicat de la ce-și merită eticheta cu pricina mulți dintre foștii săi colegi de partid. Motivele invocate țin de respectul pentru votul milioanelor de români, dar și de logica politică, ambele fiind sublime în teorie, dar lipsind cu desăvârșire prin politica liberală dâmbovițeană.

Ca un bărbat de stat ce ne-a demonstrat că e, senatorul Ghișe și-a anunțat demisia de onoare din partid, apoi și-a dat-o fără multă codeală, punând nu doar pe tapet, ci direct la zidul infamiei trădarea cu care PNL-ul le-a răspuns în sictir speranțelor celor 60% votanți ai USL-ului. Așa ceva nu poate suporta un politician de onoare.


Din păcate specia, pe cale de dispariție, mai are doar câteva astfel de exemplare rare, rătăcite prin politichia mioritică, unul dintre ele fiind senatorul Ghișe. Chiar și așa, știut fiind că nu se face primăvară cu o floare, totuși nu e puțină lume care își pune speranțe în candidatura sa la prezidențiale. Alții se grăbesc, plini de trufie, să-l plaseze pe fostul senator liberal în galeria personajelor donquijotești. Adică a acelora care se luptă cu morile de vânt și cărora viața ne le poate rezerva decât eșuarea într-un ridicol amuzant. Așa o fi, n-o fi așa, de-om mai duce-o pân’ la toamnă, om trăi și om vedea care pe care se toarnă, pasional ori cu sânge rece, pentru vânzarea USL-ului. Și la ce preț!


Ghișe deja le-a zis-o de la obraz foștilor săi colegi că sunt trădători. De două ori trădători, cel puțin! O dată că au spart USL-ul cel votat de peste 60% dintre români. Și-a doua oară fiindcă au fuzionat fix cu cei împotriva cărora au votat cei peste 60% dintre români. Unii analiști văd aici și-un dezechilibru mintal politic major, nu doar lipsă de respect, de logică și de sens electoral.


Liberalii europeni au deplâns soarta PNL-ului românesc în termeni chiar mai duri, semn că dl Ghișe e încă legat sentimental de cei de care tocmai a divorțat politic. Ar mai fi de lămurit „amănuntul” dacă „vânzătorii” PNL-ului au luat un preț bun pe persoană fizică ori pe partid. Ori și și. Ca să știm ce sens are, vorba dlui Ghișe, să mai iasă lumea la vot.

 

Domnia sa zice că are și, spre încurajarea poporului votant, debusolat și dezamăgit profund, s-a hotărât să se bată în continuare pentru principiile sale care, în mod logic, sunt și ale celor care au votat USL în 2012. Senatorul Ghișe, spre deosebire de mulți alții, nu s-a sucit politic la 180 de grade, ci a rămas ferm să lupte pe aceeași baricadă anticorupție și antibăsism, pe care foarte mulți USL-iști trădători au abandonat-o ca pe-o rablă în șanț.

www.alinamavrodin.ro




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale