Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.09.2016 00:16

Dâmbovița. Odată cu noul an școlar, se acordă...


A A

Burse pentru elevii defavorizați social

Burse pentru elevii defavorizați social

❚ La nivelul școlilor dâmbovițene, sunt în derulare un număr de șase forme de sprijin pentru categoriile de elevi defavorizați social ❚ Pentru acest an școlar a fost estimat un număr de 12.699 pachete de rechizite școlare pentru elevii din ciclul primar și gimnazial

VIRGIL VOINESCU


Și în acest an școlar, elevii cu situații dificile din unitățile de învățământ dâmbovițean vor fi sprijiniți material pentru a urma studiile la formele de învățământ preuniversitar. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a anunțat că sunt în derulare, la nivelul școlilor dâmbovițene, un număr de șase forme de sprijin pentru categoriile de elevi defavorizați social. Astfel, sunt în derulare programele ce prevăd acordarea de: „Rechizite școlare”, „Decontarea navetei”, „Programul EURO 200”, Bursa „Bani de liceu”, „Bursa Profesională” și „Bursa elevilor din Republica Moldova”. „Sunt forme de sprijin pentru elevii cu nevoi speciale”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița, prof. Valentin Stancu. Acesta a precizat că pentru acest an școlar a fost estimat un număr de 12.699 pachete de rechizite școlare pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, valoarea fiecărui pachet fiind de 25 lei pentru învățământul primar și 30 de lei pentru cel gimnazial.

„În acest moment se centralizează situația de la nivelul unităților școlare pe baza cererilor făcute, urmând ca până în data de 10 octombrie pachetele să sosească în unități și să fie distribuite copiilor. Cât privește decontarea navetei elevilor, aceasta se face de către școală, în limita anumitor sume și în conformitate cu prevederile art. 15 din Ordonanța 29/2013, respectiv maximum 26 lei la abonamentul lunar pentru distanțe mai mici de 3 kilometri, iar pentru distanțe mai mari se suplimentează această sumă cu încă 2 lei pentru fiecare kilometru, fără a se depăși valoarea abonamentului lunar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița, Valentin Stancu, precizând că în județ se înregistrează o medie lunară de aproximativ 4000 de elevi navetiști beneficiari de aceste drepturi.

Cât privește Bursa „Bani de liceu”, prof. Valentin Stancu a spus că beneficiarii sunt elevii de liceu care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii solicitării este de maximum 150 lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție sau se află sub tutelă sau curatelă, dar cu respectarea condiției de venit lunar pe membru de familie.

„Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială «Bani de liceu» se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, dar și pe perioada practicii în producție. Cuantumul sprijinului este de 180 lei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița. „Pe acest program este în desfășurare acțiunea de depunere de cereri, ultima zi fiind 1 octombrie. Dar, pentru obținerea Bursei se parcurg o serie de pași care înseamnă anchetă socială, centralizare cererilor, beneficiarii fiind afișați pe internet pe data de 28 octombrie”, a adăugat Valentin Stancu, precizând că în acest an „Bursa elevilor din Republica Moldova” va fi acordată unui singur elev, repartizat la Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale