Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.11.2015 00:21

Chiar dacă președintele României a promulgat legea prin care li se măresc salariile,


A A

Bugetarii dâmbovițeni strâng rândurile sindicale

Bugetarii dâmbovițeni strâng rândurile sindicale
Mărirea salariilor nu este singura revendicare a bugetarilor din administrație, pe „listă” mai sunt Legea 62 a Dialogului social, Codul Muncii, Legea de salarizare unică etc

❚ Prin vocea viceliderului Sindicatului Funcționarilor publici din Administrația Locală, Emil Pleșa, bugetarii anunță că au în vedere constituirea unei structuri sindicale mult mai largi, la nivel național ❚ „Administrația publică este «Cenușăreasa». Ce se primește sunt firimituri. De fapt nemulțumesc mai multe lucruri”, ne-a declarat Emil Pleșa ❚ Hotărâți să ajungă la unitatea tuturor sindicatelor din domeniu, cei din administrația publică locală dâmbovițeană vor avea azi o întâlnire chiar în acest scop, la care este invitat și președintele Sindicatului «Forța Legii», Ringo Dămureanu

VIRGIL VOINESCU


Sindicaliștii din administrația publică locală strâng rândurile în vederea creării unei structuri mai largi la nivel național. Potrivit viceliderului Sindicatului Funcționarilor Publici din Administrația Publică Locală Dâmbovița, Emil Pleșa, este nevoie de o structură sindicală în administrația locală, care să reunească mai multe sindicate, respectiv de construcția unei federații sindicale în administrație.

Chiar dacă Ordonanța 35/2015, dată de fostul Cabinet Ponta - ce prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10% din luna decembrie - a devenit Lege prin promulgarea de către președintele Klaus Iohannis, întâlnirea programată pentru astăzi va avea loc, a declarat pentru Jurnal de Dâmbovița viceliderul Sindicatului Funcționarilor publici din Administrația Locală, Emil Pleșa. Acesta a spus că sindicaliștii trebuie să reformeze cadrul sindical local și național, prin crearea unei structuri mai largi, cu mai mulți membri, „o alianță sindicală sau o structură de tip confederal”, în sistem existând deja o federație sindicală.

„Problema creșterii cu 10 procente a salariilor a fost numai una dintre cele care au nemulțumit membrii de sindicat din administrația publică locală. De fapt, nemulțumesc mult mai multe lucruri: Legea 62 a Dialogului social, Codul Muncii, Legea de salarizare unică și alte reglementări cu caracter social. Cei din administrația publică locală, bugetarii, au ajuns la concluzia că lipsa de unitate care există în sistem îi trece pe sindicaliștii noștri, de fiecare dată când se cer drepturi salariale, la «și alții». Vrem, prin invitații pe care îi avem mâine (n.r. azi), să facem o alianță. Indiferent că fac parte din Cartel Alfa, din Blocul Național Sindical, din Confederația Sindicală Meridian, toți din administrația publică trebuie să fie o singură voce, să vorbească aceeași limbă. Trebuie făcut pasul acesta, întrucât administrația publică totdeauna a fost marginalizată. Când trebuia susținute problemele membrilor din administrație de la Meridian, nu participau cei de la Blocul Național Sindical, la fel și în alte situații. Administrația publică este «Cenușăreasa». Ce se primește sunt firimituri. De aceea se vrea Legea unică de salarizare care prevede salarii în funcție de competențe și de performanțe. Ceea ce este acum înseamnă salarii la același nivel pentru toți, indiferent de pregătire, de studii. Ne dorim aprobată Legea unică de salarizare pentru a crea performanță. Azi se cere performanță cu un salariu de 130 de lei. Asta înseamnă în buzunar undeva la 90 de lei. Fără să existe supărare, oamenii noștri spun că structurile sindicale mari, cum sunt cele ale profesorilor, și-au câștigat toate drepturile salariale. Sunt fapte ce ne-au arătat ce înseamnă unitatea. În aceste condiții, crearea unui cadru nou în sistemul administrației locale a apărut ca necesitate, și noi acest lucru dorim să-l realizăm acum”, a conchis viceliderul sindical. Sindicatele dâmbovițene din administrația publică locală vor avea astăzi o reuniune a Colegiului liderilor sindicali din administrația locală. „Va fi o ședință de lucru pentru a analiza situația de fapt, a identifica posibilitățile creării unei structuri sindicale de tip federație în sistemul bugetar și eventual o modalitate legală de susținere a drepturilor salariaților. Invitatul nostru este președintele Sindicatului «Forța Legii», Ringo Dămureanu. Trebuie să facem ceva, pentru că, împărțiți așa, nu avem putere. Trebuie să facem ceva la nivel național. Vrem o federație de genul celei din învățământ. E nevoie să înțeleagă toți că trebuie să vorbim aceeași limbă. E singura noastră șansă să putem reprezenta eficient salariații noștri”, a transmis Emil Pleșa.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale