Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.08.2014 00:15

În luna septembrie, vor fi luate în discuție modificările la Legea 284/2010, cerute din Dâmbovița


A A

Bugetarii dâmbovițeni speră la salarii mai mari

Bugetarii dâmbovițeni speră la salarii mai mari
Mai multe sindicate din țară cer majorarea salariilor bugetarilor din administrațiile locale

❚ Modificările solicitate din Dâmbovița de CNS „Cetatea Meridian” privesc salarizarea a jumătate din personalul din administrația locală care are salariul egal cu cel minim pe economie sau are un salariu de necalificat, după 10-15 ani de muncă ❚ Dezbaterile vor avea loc într-o ședință de urgență, așa cum ministrul Muncii, Rovana Plumb, le-a comunicat sindicaliștilor dâmbovițeni

 

VIRGIL VOINESCU


 

Proiectul de modificare a Legii 284/2010 – privind salarizarea personalului din administrația publică locală, cerut de sindicaliștii dâmbovițeni din cadrul Confederației Naționale Sindicale (CNS) „Cetatea Meridian” Dâmbovița în ședința de Dialog Social din luna iunie, se va discuta în ședință de urgență după data de 1 septembrie, în noua sesiune parlamentară.

 

Vicepreședintele CNS „Cetatea Meridian” Dâmbovița, Emil Pleșa, totodată președinte al Sindicatului din Administrația Locală Pucioasa, a spus că data includerii pe ordinea de zi a proiectului Legii 284/2010 a fost comunicată sindicali știlor chiar de către ministrul Muncii, Rovana Plumb:

„După depunerea propunerii noastre de modificare a Legii 284/2010 – pentru a repara o mare nedreptate ce există în salarizarea bugetarilor din administrația publică locală – la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, la ministrul Rovana Plumb și la toți parlamentarii noștri (n.r. dâmbovițeni) este că acest subiect foarte cald va fi discutat în ședință de urgență imediat după data de 1 septembrie, când se va încheia vacanța parlamentară”.

 

„Solicitarea ar putea avea sorți de izbândă”

Viceliderul sindical a mai spus că, având în vedere faptul că solicitarea este una de bun-simț și legitimă, prin aceea că peste 50% dintre salariații din administrația locală au venituri lunare nete egale cu salariul minim pe economie sau chiar salariu de necalificat, după 10-15 ani de muncă, se așteaptă un răspuns favorabil care să așeze salariile la un nivel de decență.

Propunerea de modificare privește o bază de calcul ce începe din jurul valorii salariului minim pe economie, 900 de lei.

„Credem că solicitarea ar putea avea sorți de izbândă pentru că este susținută și de alte sindicate din țară”, a mai spus Emil Pleșa.

Dacă va fi modificată, Legea 284/2010 va produce efecte în tot sistemul bugetar din țară.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale