Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.10.2017 00:19

Editorial


A A

Budapesta revendică Ardealul, Bucureștiul rămâne mut

Budapesta revendică Ardealul, Bucureștiul rămâne mut

GEORGE COANDĂ


Revin asupra sfidărilor Budapestei la adresa României. Nu este o obsesie. Este o insatisfacție pe care mi-o produce, și nu numai mie, dar unor milioane de români, nu atât Budapesta revanșardă și șovină, cât nenorocita asta de „clasă politică” românească și guvernările pe care le generează și din sânul căruia ajung pe fotoliul de la Cotroceni președinții României. Și guvernele care se perindă pe la Palatul Victoria, și președinții țării stau cu capul, precum struțul, vârât în nisip. Au lăsat să avanseze cancerul iredentismului maghiar. A, da, dar cel mai iresponsabil, în această privință, este Parlamentul României, care ar fi trebuit, fără menajamente, să declare ilegal UDMR, care a ajuns sub cupola Parlamentului cu complicitatea iresponsabilă a forțelor politice românești. Și care UDMR face, fără nicio reticență, politica antiromânească a Budapestei. Ar fi timpul, cât nu este prea târziu, să fie cauterizat acest cancer al iredentismului care, dacă, și la Casa Poporului și la palatele Cotroceni și Victoriei trezirea la realitate nu se va produce, ar putea duce la o kosovarizare sau catalonizare a României. Or, pentru mine, două situații extrem de periculoase fac să-mi sune un semnal de alarmă. Primul: lentoarea condamnabilă care marchează organizarea unor manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. Ca și cum prin România ar bântui o îngrozire față de Budapesta și UDMR. Al doilea, parcă legato: neamendarea oficialilor budapestani care consideră Transilvania propria feudă. O amendare dură a declarațiilor fascistoide ale acestor oficiali și interzicerii acestora să umble brambura pe pământul românesc al Ardealului ar arăta că nu ne este teamă, altminteri mi-e teamă că vorbim de înaltă trădare națională. Doar cu câteva zile în urmă, Orban Viktor a îndemnat, oficial, întreaga maghiarime trăitoare prin România, Ucraina, Slovacia, Austria și serbia să militeze prin toate mijloacele pentru refacerea „Ungariei Mari”. Și să spună cineva – cum i-am auzit pe unii oportuniști români – că, dom’le, Budapesta n-a cerut niciodată oficial, după primul Război Mondial așa ceva. Uite, acum zănaticul premier budapestan a făcut-o revendicativ șovin. În afară de câțiva comentatori pe la unele televiziuni comerciale care au atras atenția asupra pericolului, oficial o… tăcere asurzitoare. Am vrut să zic, aiuritoare. Rușine!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale