Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.01.2023 00:18

La Târgoviște,


A A

Botezul Domnului la Catedrala Mitropolitană

Botezul Domnului la Catedrala Mitropolitană

Cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului, în ziua de vineri, 6  ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și Părintele Vicar Eparhial, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște.

Mitropolitul Nifon a oficiat, la final, slujba Agheasmei celei Mari pe platoul din fața sfântului locaș, în prezența a numeroși credincioși pe care i-a binecuvântat cu apă sfințită, ce, de altfel, le-a fost dăruită, apoi, în sticle special pregătite.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat importanța teologică, spirituală și misionară a Botezului Domnului, sărbătoare ce a descoperit lucrarea Preasfintei Treimi în lume, pentru mântuirea noastră, dar și nevoia de înnoire a ființei umane prin intermediul harului Sfântului Duh. Cel fără de păcat S-a botezat, ca semn văzut al faptului că a luat asupra Sa păcatele noastre, eliberându-ne din sclavia păcatului și a morții, atât pe noi, cât și întreaga creație-darul minunat al Tatălui ceresc pentru noi și unicul spațiu al existenței noastre.

Chiriarhul nostru a vorbit și despre urgența ecologică a lumii noastre, evidențiind nevoia de a păstra creația curată de poluare, mai ales de acea poluare morală care este foarte gravă, fiindcă este vorba despre răutate, invidie, minciună, poftă de stăpânire și vanitate, adică despre tot ceea ce alterează relațiile dintre oameni în societatea noastră.

Botezul Domnului este o chemare la curățirea gândurilor, a sentimentelor și a voinței noastre, un moment de binecuvântare al existenței noastre prin intermediul apei - simbolul prin excelență al vieții, dar și mijloc de sfințire și de bucurie. Înaltul Ierarh a arătat și foloasele duhovnicești ale Agheasmei celei Mari și modalitatea prin care credincioșii pot beneficia cât mai intens de roadele ei spirituale.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice
IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi
Sfinții Trei Ierarhi
„Resursa umană, 99% calificată în școlile din Dâmbovița”
Daruri oferite Centrului social de la Bucșani
Zaheu - model de pocăință
„Lucrările la examenul de Titularizare și Definitivat vor fi corectate digitalizat”
Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale
Cursuri pentru... profesori
„Împreună pentru calitatea educației universitare!”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale