Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.02.2016 23:19

Editorial


A A

Bolșevismul… tehnocrat

Bolșevismul… tehnocrat

GEORGE COANDĂ


Na, ca să vă învățați minte! Ați vrut guvern de tehnocrați, îl aveți. Suportați-l! Cine s-ar fi gândit că doamnele și domnii ăștia cu aere europene de Bruxelles și Strasbourg vor lua-o pe miriștea bolșevismului.

Stau ei pe la Palatul Victoria și clocesc fel de fel de măsuri surprinzătoare, cum ar fi asta cu înlocuirea managerilor de instituții de cultură – deocamdată au început cu teatrele – cu șefi… tehnocrați (!?) și care n-au habar cum devine cu domeniul acesta atât de sensibil. Păi cum să instalezi în funcții în care e obligatoriu, repet, obligatoriu, să fii om de teatru, să cunoști cu de-amănuntul culisele scenei, niște nechemați, fie ei și tehnocrați, ceea ce mă face să-mi aduc aminte că, odinioară, „activiști de partid” erau numiți acolo unde nu le era locul, tocmai pentru „a da viață” – cum se justifica absurd - „politica înțeleaptă a PCR în opera de formare a omului nou”.

Or, așa cum am mai adus vorba într-un alt editorial, și herr Klaus Werner Iohannis își dorește a avea la dispoziție „oameni noi”. Și dacă inima-i poftește să-i aibă, perfect, a luat drept model modul bolșevic de „promovare a cadrelor”. Va pune în postul de director de teatru… oamenii peneleului. Și cum multe teatre sunt în subordinea primăriilor, acum pricepui de ce madam Gorghiu vrea, zor nevoie, o OUG pentru introducerea turului al doilea în alegerea primarilor, în vreme ce în Parlament, PNL a votat cu ambele mâini alegerea într-un singur tur. Ptiu, hachițe de politicianistă! Vai, doamnă! O animă speranța că astfel PNL va câștiga o grămadă de primării și atunci, nimic mai simplu, va tăia și spânzura după sufletul președintelui Iohannis. Deocamdată, speranță pierdută. Dom’ Cioloș nu vrea și pace turul al doilea.

Nu-l lasă legea. Însă, până una alta, vrea tehnocrați în instituþiile de cultură. Dumnezeu să-i înțeleagă și pe dom’ Ciloș și pe madam Gorghiu! Nu prea se mai înțeleg, dar ambii vor, cu pornire bolșevică, aceeași treabă: să aibă la îndemână directori care să nu facă nimic de capul lor. Și, după cum guvernează țara, avem de-a face cu un bolșevism haotic. Asta ne mai trebuia că, în rest, le avem pe toate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale