Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.10.2014 00:09

Pamflet


A A

Boală pe hoți, da' nu pe toți!

Boală pe hoți, da' nu pe toți!

ALINA MAVRODIN VASILIU


Ca să-mi supraviețuiască nervii capului la ce văd și ce aud ieșind pe hogeagurile șandramalei politice care a intrat în auto-demolare electorală, n-am decât să fac haz de necaz. Dar nici ăsta nu-mi prea iese fără ceva proptele în colțurile gurii, ca să pară că zâmbesc când țara o jelesc.


Ar mai fi și varianta cu cântec, la vreme de romanță falsă-n clanță, dacă aș lua-o cu pixul pe urmele celebrului târgoviștean Ionel Fernic și ale revistei sale de satiră și… omor politic „Să nu te superi că te-njur”. Mi-e teamă însă că, de i-aș înjura fie și-ntr-un pamflet, n-aș face decât să stric orzul pe gâște. Și-ar fi păcat. Vorba dezamăgiților post-revoluționari: „Păcat, păcat de sângele vărsat!”.

 

Dar hai să n-o dau pe tragedie când comedia electorală în România e-n toi și-n tontoroi penal pe mormane de euroi. Vaaai, uite-așa m-apucă un dor de conu’ Iancu din Haimanale și îmi pare rău de mor că nu poate să-i încondeieze el pe onorabilii ăștia de acum, care seamănă izbitor cu cei din trecutu-i glorios în năravuri și moravuri politice. Să ne ocupăm dară de patri(h)oții zilelor noastre, aflați la mare căutare de DNA și la mare promovare electorală de adversarii lor.

 

Cum bine se zice în popor „Hoții strigă hoții” din zori și până-n seară și noaptea-n reluare pe televizoare, că ți-e și frică să mai ieși din casă până la colțul străzii, darămite până la secția de votare. Și-acolo, dacă te-ai risca să mergi, ce s-alegi? Că dacă stai să-i asculți pe toți, n-ai decât să pui șampila pe hoțul cel mai mic dintre hoți. Păi poți? Ăi mai mari oameni ai țării ne asigură, unii calm, alții febril, că-i deja patologică această vânătoare electorală de stârpire a hoților.

 

Ca și cum, dacă ai trăi cu ei pe cap, ai putea să te simți mai bine. Cum o dai, tot boală e. Nu vi se pare că e deja prea lungă această coabitare cu bolnavii de toate felurile? De putere, de funcții, de case fără număr, de hectare cu nemiluita și de conturi în neștire, așa zic unii pe stânga. Pe dreapta, unul dintre bolnavi recunoaște, la ore fixe, că are într-adevăr o boală: Boală pe hoți. Da’ nu pe toți! Dacă monitorizezi atent cine intră în „ambulanțele” DNA, dar și cine e ocolit de perchezițiile făcute cu noaptea-n cap, nu poți să nu constați că mascații iau cu asalt mai ales domiciliile și firmele celor indicați de dreapta celui „internat” la Cotroceni.

 

Chiar și așa stând lucrurile, una lume salută cu entuziasm campania anti-hoți, chit că nu-s de pe la toți, și se hrănește cu iluzia că le va veni și celorlalți rândul, văzându-i cum își sar unii altora la beregăți. De departe, însă, cel mai întremat dintre ei pare a fi întâiul „bolnav” al țării, al cărui mesaj dă multora frisoane, oricât ar fi el de electoral: „Am boală pe hoți și asta nu se tratează”. În traducere liberă, ar suna cam așa: „Am boală pe hoții voștri care nu-i lasă în pace pe hoții mei. Și, de-o fi să mor, măcar mor cu toți de gât”!

 

În cazul ăsta, sunt mari șanse să vedem „ambulanțele” DNA culegându-i de-acasă și pe hoții fostei puteri, că tot au intrat cu turma în ograda actualei, pe motiv de transhumanță, pardon, de ordonanță guvernamentală. S-or fi lăudând unii că ăsta ar fi management politic sănătos la cap, dar eu îi văd grav contaminați de boala puterii „cu acte-n regulă”.

 

Păi ca să ți-i bagi în partid pe toți penalii morți după funcții din fostul regim corupt, când ei sunt dintre cei mai bolnavi de putere, de averi dubioase și de bugete furate, mi se pare că pur și simplu dai cu sete doi pumni în capul candidatului tău la prezidențiale. Care candidat tocmai a zis că bolnavii ăștia de putere și corupți n-ar fi pe stânga, ci pe dreapta.

 

Când colo, vedem că ei au trecut recent din dreapta-n stânga. Oficial! E și-un bine în tot traseismul ăsta al penalilor. Păi dacă așa e mersul politic făcut, apăi sunt toate șansele ca cel care are boală pe hoți să-i dea liber DNA-ului să-i aresteze pe toți. Și-atunci noi, cetățenii, cu cine votăm?

 

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale