Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.01.2021 00:17

Președintele CARP Târgoviște așteaptă ca BNR să soluționeze problema garantării fondurilor depuse de CARP-uri la bănci


A A

"BNR ne-ar putea obliga să ne constituim un fond de garantare"


❚ „Avem banii depuși la trei bănci, avem și în titluri de stat, nu numai în cash”, precizează președintele CARP Târgoviște, ec. Elena Chițu

 

VIOLETA STANCIU


Problema garantării fondurilor depuse la bănci de către Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor (CARP)... a rămas în aer! Încă nu s-a reglementat această problemă importantă pe care reprezentanții CARPurilor au ridicat-o în mai multe rânduri Băncii Naționale a României, iar pandemia de coronavirus care a apărut peste noapte a amânat aceste discuții. Președintele CARP Târgoviște, ec. Elena Chițu susține că este foarte posibil ca BNR să solicite instituțiilor în cauză să-și constituie propriul fond de garantare, cu mențiunea că nu există „o certitudine și o convingere că așa va fi”. „Încă nu s-a reglementat această problemă! Noi avem demesuri făcute la nivelul Federației, eu fac parte și din Comitetul Director al Federației, suntem 15 președinți pe țară. Nu s-a reglementat, noi am făcut demersuri peste tot și s-ar putea ca BNR să ne oblige să ne constituim noi un fond de garantare, adică să depunem o sumă, dar sunt numai demersuri, nu am o certitudine și o convingere că așa va fi. Vom vedea ce va fi, probabil și în funcție de ce se mai întâmplă cu pandemia aceasta. Au lăsat-o mai moale și băncile, vorbesc de Banca Națională a României (BNR), că noi nu avem treabă cu alte bănci. Avem și noi banii depuși la trei bănci, avem și în titluri de stat, nu numai în cash. Avem în trei bănci, am avut în patru, dar nu mi-a plăcut modul de lucru al unei bănci, nu vreau să dau numele, dar nu au fost serioși. Mie îmi place să fim cu cărțile pe față și să spunem de la încept ce este și ce nu este, dar banca respectivă mi-a cerut, după două luni și ceva, să fiu eu de acord cu niște lucruri propuse de ei retroactiv. Am spus că refuz să semnez. În momentul în care am încheiat contract cu ei, și am depus o sumă acolo, trebuia să-mi spună în ce condiții, nu mi-au spus nimic atunci. Am retras banii de la ei, au încercat pe urmă să revină asupra deciziei, dar cu oamenii care nu sunt serioși eu nu mai colaborez pentru că nu sunt banii mei, sunt banii oamenilor, iar eu sunt pusă aici să-i administrez și nu pot să mă joc cu banul omului. Deci totul până la ban... și i-am retras, iar acum avem în trei bănci...”, a declarat președintele CARP Târgoviște, ec. Elena Chițu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale