Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.11.2016 00:19

Editorial


A A

Bla, bla-uri electorale

Bla, bla-uri electorale

GEORGE COANDĂ


Cum suntem în mijlocul campaniei electorale n-ai cum să te faci că nu auzi zgomotul, asemenea unei cascade năucitoare, sloganurilor, promisiunilor „proiectelor de țară”, mai mult sau mai puțin privind, ca tematică, soarta viitoare a României, dar înfășurate într-un ambalaj strălucitor. Nimic nou sub soare, deci. Am zis ceva de o cascadă năucitoare de vorbe goale? Rectific. Românii, trași pe sfoară în ultimul an, se confruntă cu un vacarm de bla, bla-uri istovitoare de nervi, ceva mai rafinate în mesajele lor, dar, mai ales, marii competitori, unii cu o retorică vădit îmbunătățită și apelând la argumente sociale convingătoare, dovadă că au învățat ceva, ca experiență, din trecutele campanii, alții, uniți din două partide, vânzând iluziile unui proiect/program pe un veac sau la un veac de la împlinirea Marii Uniri, nu e prea clar ce și-au propus, o demonstrație că n-au o strategie bine definită – la urma urmelor ce să iasă dintr-un mișmaș de două partide care n-au avut o coloană vertebrală, decât uriașe interese meschine și orgolii păguboase – încercând cu disperare să-și elimine partenerii ca să ocupe mai multe locuri în Parlamentul patriei. Vom vedea pe 11 decembrie cine a convins mai tare. Pe lângă ei, să le spun principalii competitori, o hărmălaie de partide de nișă vânturând bla, bla-uri… tematice, cum ar fi – crezând că merg la coarda sensibilă – chestia aia privind reunirea Basarabiei cu Patria Mamă sau salvarea României de către o… unire sorosistă. Păcat că mișcarea naționalistă, revenită, în sfârșit, pe scena politică, este un puzzle de viziuni confuze și de orgolii ale leadership-urilor, fiecare crezându-se cel mai îndreptățit să reprezinte, zice-se, legitim, această mișcare. De aici și impresia că operează electoral, la rându- le, cu bla, bla-uri. Nu e suficient să-ți umfli bicepșii cântând „Noi suntem români” pe pământul patriei „pe veci stăpâni”. Dar ca să fim, într-adevăr, stăpâni pe acest pământ, de peste un sfert de secol luându-l în stăpânire alții de pe aiurea, ar fi de bine dacă partide cu ideologie națională, patriotică, s-ar uni într-o singură forță politică. Așa ar câștiga partida. Doar Unirea face Puterea, nu-i așa? De la popor citire. Și Poporul are întotdeauna dreptate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale