Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.06.2017 00:21

De trei zile, la Târgoviște, icoana Sf. Cuv. Parascheva lăcrimează


A A

Biserica Târgului, loc de pelerinaj

Biserica Târgului, loc de pelerinaj

❚ Aici icoana Sfintei Parascheva a început să lăcrimeze, fiind observată prima oară de o femeie care se ruga ❚ Considerat o adevărată minune dumnezeiască, evenimentul a fost răspândit cu repeziciune, iar acum zilnic sute de credincioși din Târgoviște și nu numai vin la icoană cu rugăciuni și speranță ❚ Biserica urma să între într-un proces de reabilitare, însă până când se decide când se va întâmpla acest lucru, ea este deschisă și îi primește pe toți credincioșii care doresc să se roage la icoană

CORVIN DUMITRICĂ


Vestea ca la Biserica Târgului din municipiul Târgoviște se află o icoană care lăcrimează s-a răspândit cu repeziciune, iar acum lăcașul de cult târgoviștean a devenit loc de pelerinaj pentru credincioși. Veniți din Târgoviște, dar și din alte județe, credincioșii așteaptă câteva zeci de minute la rând să poată intra și să se roage la icoana Sf. Parascheva. Preotul paroh spune că nu este pentru prima oară când pe chipul icoanei apar urme de lacrimi. Iată ce ne-au declarat ieri câțiva dintre enoriașii pe care i-am găsit așteptând la rând:

*„Eram în trecere prin Târgoviște și am auzit de această minune. Am zis să profităm de faptul că suntem aici și să venim și noi să vedem. Am rămas uimită”.

􀁺 „Este o adevărată minune dumnezeiască. Așa ceva nu vezi zilnic. Am rămas impresionată. O să mai vin. O să vin și cu restul familiei și o să ne rugăm cu toții la icoană.”

􀁺„Am aflat de la o vecină că icoana Sfintei Parascheva lăcrimează și am zis să vin să văd cu ochii mei. O adevărată minune.”

􀁺 „Am niște probleme de sănătate și numai bunul Dumnezeu mă poate salva. M-am rugat la Sfânta Icoană și sper să trec cu bine peste această încercare. Dumnezeu nu ne lasă niciodată. Trebuie doar să credem în El.” Faptul că pe chipul icoanei au apărut lacrimi a fost observat acum trei zile de către o femeie care se ruga la icoană. Ea urma să meargă la o intervenție chirurgicală, iar înainte a venit să se roage. Biserica urma să între într-un proces de reabilitare, însă până când se decide când se va întâmpla acest lucru, ea este deschisă și îi primește pe toți credincioșii care doresc să se roage la icoană.

 



 

Arhiepiscopia Târgoviștei

Orice icoană transmite un mesaj de lumină, bucurie și speranță

Cu privire la icoana Sf. Cuv. Paraschiva, de la biserica Târgului din Târgoviște, care, începând cu data de 19 iunie a.c., se bucură de o deosebită atenție și evlavie, îndemnăm credincioșii Eparhiei noastre la prudență, echilibru și răbdare, pentru că așa cum știm din tradiția Bisericii noastre, orice eveniment minunat devine credibil în timp, prin constanță și efectele bune și rodnice pe care le produce în viața credincioșilor. Veridicitatea și autenticitatea oricărui fenomen religios se validează, deci, în timp și mai ales prin aprofundarea valorilor evanghelice în viața credincioșilor. În Ortodoxie, orice icoană transmite un mesaj de lumină, bucurie și speranță, mijlocind în viața noastră prezența cea nevăzută a lui Dumnezeu și a sfinților. Prin urmare, îndemnăm pe fiii și fiicele Eparhiei noastre la aprofundarea credinței, cu discernământ și înțelepciune.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale