Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.10.2012 00:13

Supusă unor ample lucrări de consolidare și restaurare,


A A

Biserica de la Manga, resfințită

Biserica de la Manga, resfințită
Autoritățile locale și enoriașii au pus mână de la mână și au redat bisericii ctitorită în 1869 strălucirea de altădată

❚ Pentru lăcașul care poartă hramul „Sfinților Împărați Constantin și Elena” s-au investit 500 de milioane lei vechi

 

Locuitorii și autoritățile locale de la Voinești se pot mândri cu un lăcaș de cult nou, frumos și plin de strălucire! Recent, biserica din satul Manga a fost resfințită, după ce în ultimii trei ani a fost supusă unor ample lucrări de consolidare și restaurare, spre bucuria sutelor de enoriași care în decursul timpului nu s-au mulțumit doar să privească eforturile administrației locale, ci s-au implicat activ și au pus umărul la refacerea Casei Domnului. Lăcașul, care poartă hramul Sfinților Împărați „Constantin și Elena”, a fost ctitorit în anul 1869, iar timpul și-a pus amprenta atât pe structura de rezistență, cât și pe picturi, care erau într-o avansată stare de degradare.

 

Autoritățile locale și enoriașii au pus mână de la mână și au investit sume importante pentru a reda lăca- șului de la Manga strălucirea de altădată. Potrivit edilului de la Voinești, Sandu Gabriel, în reabilitarea și modernizarea bisericii s-a investit aproape o jumătate de miliard lei vechi, sumă la care se mai adaugă și o contribuție financiară importantă venită de la enoriași.

„Lucrările de reabilitare la Biserica Manga au început în urmă cu trei ani. S-au făcut lucrări de consolidare a bisericii, s-a pictat biserica și în interior și în exterior, s-au pus pavele în curte, s-au turnat alei și a fost reparat și acoperi șul. La această biserică lucrările au fost împărțite în două. Enoriașii din satul Manga au contribuit cu o sumă de bani, iar prin Consiliul Local, prin contracte de execuție lucrări, s-au cheltuit aproximativ 50.000 lei, respectiv 500 milioane lei vechi. Acest lăcaș de cult este o parohie mică. La această bisericuță sunt arondate în jur de 200 de familii”, ne-a declarat primarul Voinești, Sandu Gabriel.

 

 

 

Ana Maria Popescu || [email protected]Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

103 ani de la Bătălia pentru Târgoviște
"BISERICI ȘI MĂNĂSTIRI DÂMBOVIȚENE"
Omagiu satului românesc
Deschiderea spre slujire a bisericii Schitului Sf. Mc. Filofteia
Dascălii preferă catedra, în locul pensionării
Biserica "Nașterea Domnului" din Săcuieni
Despre bogăția primejdioasă
Hramul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur
Conferințele pastoral-misionare din a doua parte a anului
Accent pus pe învățământul profesional, dual și tehnic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Competitivitatea tinerilor români pe plan european

În fiecare toamnă revin la București pentru a prezenta cursul “European Media and the Public Sphere” studenților din anul doi de la Masterul în Comunicare și Afaceri Europene de la SNSPA.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale