Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.10.2014 00:16

Sâmbătă, eveniment spiritual la Moreni


A A

Biserica „Sf. Constantin și Elena”, deschisă spre slujire

Biserica „Sf. Constantin și Elena”, deschisă spre slujire
Biserica „Sf. Constantin și Elena” a fost ridicată în 10 ani cu dăruire și iubire pentru credință

Sâmbătă, 18 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de binecuvântare pentru deschiderea spre slujire a bisericii cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena din municipiul Moreni.

 

Evenimentul s-a bucurat și de prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a primarului de la Moreni Constantin Dinu, a unor parlamentari dâmbovițeni, consilieri județeni și locali, precum și a altor oficialități, cu participarea unui număr de aproximativ o mie de credincioși.

 

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța bisericii pentru comunitatea parohială, ca mijloc de catalizare a credinței, dar și ca ofrandă către Dumnezeu și semn al valorilor evanghelice în societate. În contemporaneitate, misiunea Bisericii strămoșești este aceea de a oferi modele și repere de viață, dar și speranță, încredere și lumină, pentru a putea depăși orice criză morală și a vindeca orice posibilă criză spirituală.

 

Menționăm că această biserică a fost construită în ultimul deceniu, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, cu sprijinul și implicarea credincioșilor, a autorităților județene și locale, precum și a unor generoși sponsori.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale