Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.01.2015 00:19

Editorial


A A

Bilanțul mormanelor

Bilanțul mormanelor

ALINA MAVRODIN VASILIU


Între declarația istorică „Industria românească este un morman de fiare vechi” țâșnită din gura primului prim-ministru post-revoluționar al României, Petre Roman, și declarațiile istorice recente date la DNA fie de interlopii din clanul Bercea, fie de cei din găștile politice, despre mormanele de șpăgi luate la cel mai înalt nivel, s-ar putea să li se pară unora că nu este nici o legătură.

Dar eu cred cu tărie că există. Din nefericire pentru această țară, debutul cu stângul al democrației după ’89 a reprezentant și debutul cu dreptul al jefuirii acestui popor. După un sfert de veac, dacă tragem linie și facem bilanțuri personale și colective, constatăm stupefiați în ce hal s-a degradat moral, economic, social, politic și... demografic acest popor. Știu că sună pesimist, dar este cât se poate de realist și chiar necesar să facem cu toții un bilanț, unul național, fiindcă eu cred că nu sunt zile normale cele pe care le trăim.

După ani lungi, grei și deprimanți în care scriam și vorbeam ca în deșert, cu probe incontestabile, despre caracatița corupției instituționalizate care ne sufoca, fără să pară că vrea să o decapiteze vreun Parchet, DIICOT ori DNA, iată că, deodată, au date toate buluc să o facă. Sentimentul pe care-l trăiesc în aceste zile nu-i nici de bucurie, nici de satisfacție gazetărească, ci doar de uriașă tristețe când constat ce mormane de mite s-au strâns de pe urma mormanelor de „fier vechi” ale economiei românești și, mai ales, de pe urma mormanelor de complicități în care au zăcut instituțiile statului de drept.

Și în timp ce ele nu vedeau și nu auzeau ce vedea și auzea tot poporul, niște grupări transpartinice de crimă organizată, din țară și din afara ei, au prosperat jefuind fără frică bugetele României. Ce-i drept, grupările astea mafiote au fost încurajate și de ignoranța, lipsa de atitudine civică sau credulitatea milioanelor de români care și-au dat țara, prin „vot democratic”, în mâinile unor interlopi politici foarte periculoși. După cele pe care le-ați văzut și auzit în aceste zile despre finanțarea mafiotă a campaniilor electorale și traficarea funcțiilor publice cu mite amețitoare, pentru a pune și hoți și proști în demnități publice, s-ar putea să vi se pară chiar blând termenul „mafioți”. Nu ar fi greșit, cred eu, ca astfel de aleși ai neamului să fie considerați de-a dreptul criminali.

Păi, iertați-mă, nu e crimă cu premeditare să omori economia țării și să atentezi în fel și chip la siguranța națională, la ființa biologică și chiar spirituală a acestui neam căruia i s-au umplut cimitirele și i sau golit maternitățile? Fug disperați din țară copiii românilor în căutarea unui trai decent pe care nici Constituția, nici Parlamentul, nici Guvernul României nu-l mai pot garanta acestui popor de sclavi. Am devenit sclavi pe moșiile unor impostori, asta am ajuns cu toții, dându-ne și ultimul sfanț la bugetul statului ca să-l hăcuiască niște tâlhari politici obsedați de mite. Și nu orice fel de mite. Ci mormane de mite!

De milioane de euro mita! Cu „mormanul de fiare vechi” am văzut între timp cum „s-a rezolvat” problema: „privatizări strategice” s-au numit mormanele de ilegalități care au înstrăinat pe nimic averea națională cu adevărat strategică pentru această țară, care a umflat buzunarele investitorilor străini cu mormane uriașe de profituri și le-a golit pe-ale românilor. De i-ar fi luat DNA-ul la întrebări și pe mafioții politici care au transformat industria românească, performantă la acea vreme, într-un morman de fiare vechi, ar fi aflat cu siguranță ce mai mormane de mite s-au încasat și prin mișcarea asta „strategică”.

Atunci când o vor face niște procurori patrioți, dacă o vor face vreodată, va fi oricum prea târziu fiindcă... mortul de la groapă nu se mai întoarce. Iar mafioții au mâncat și au băut mormanele de mite cu toată haita lor, în timp ce niște experți vor calcula „prejudiciu zero” pentru țară, ca-n Dosarul Flota! Acum ne zgâim toți la televizor și ne minunăm aflând ce șpăgi de milioane de euro pe cap de ministru descoperă procurorii DNA în Dosarul Microsoft, după 10 ani (!), dar uităm că pentru deschiderea lui și pentru zelul DNA de acum ar trebui să mulțumim americanilor.

Că de n-ar fi fost în cauză interesele lor directe și personale, n-ar fi pornit nici autoritățile române la așa o campanie de deratizare penală prin clasa politică în care, nu de azi-de ieri, mormanele de mite joacă țonțoroiul pe nervii noștri obosiți de-atâta prigoană la care ne-au supus mafioții politici.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale