Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.01.2022 00:14

La Târgoviște,


A A

Biblioteca pentru copii prinde contur

Biblioteca pentru copii prinde contur

Ștefan Khalil


Filiala bibliotecii pentru copii nu mai este un obiectiv greu de realizat! Managerul Bibliotecii Județene ,,Ion Heliade Rădulescu”, Agnes Erich, a venit la început de an cu o veste bună pentru copiii din Târgoviște, și nu numai, care iubesc lectura. În curând, prima reședință de județ va avea un sediu nou de bibliotecă pentru cei mici.

Aceasta este amenajată într-un fost punct termic din oraș, clădirea a fost complet reabilitată, iar copiii vor beneficia de o bibliotecă modernă, spațioasă, care să corespundă noilor principii moderne. De asemenea, va fi amenajată și o ludotecă, unde vor fi jocuri educative și jucării. Managerul Bibliotecii Județene, Agnes Erich a precizat că noua filială pentru copii va fi inaugurată în perioada următoare.

,,Ne vom muta cu filiala pentru copii într-un sediu nou amenajat în Micro III. După cum bine știți, filiala pentru copii a funcționat la un moment dat și a funcționat foarte bine vis-a-vis de Parcul Mitropoliei, dar după o perioadă aceasta a fost mutată vis-a-vis de Muzeul de Istorie, în casa Pârvulescu Fusea. Totuși, s-a constat că imobilul respectiv nu este destinat unei biblioteci, trebuie îndeplinite niște reguli pentru a putea funcționa ca bibliotecă. Trebuie ținut cont de construcție, de acces, de grupa de vârstă pe care o servești. Clădirea aceea era improprie pentru copii și am făcut mai multe demersuri în acest an de când sunt director la Biblioteca Județeană ca să ni se găsească un sediu pentru biblioteca pentru copii. Primăria Municipiului Târgoviște împreună cu instituția Consiliului Județean au găsit soluția să ne ofere un punct termic dezafectat și să fie reabilitat. Pot să vă spun că ce s-a făcut până acum este un lucru nemaipomenit, este chiar o lucrare foarte reușită, o să fie o bibliotecă modernă. Biblioteca este generoasă ca spațiu și gândită după principii moderne”, a declarat Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene ,,Ion Heliade Rădulescu”.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Vindecarea celor zece leproși
Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare
ISU Dâmbovița a trimis măști de protecție pentru elevi
PerformArt, concert la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
se ridică din centrele de vaccinare unde au efectuat schema completă
Numărul turiștilor în Dâmbovița a crescut cu 7,7%


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tragică lecția kazahă...

Nu mă îndoiesc că revolta kazahă a fost un prilej picat la timp pentru Kremlinul lui Putin, aflat cu înfrigurare în căutarea unui motiv vizând refacerea imperiului pierdut în 1991, dar, totodată, având în cătare și împiedicarea Washingtonului de a-și impune interesele în inima Asiei Centrale. Și dacă am aminti că, în stepele Kazahstanului, Rusia are în posesie celebrul cosmodrom de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale