Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2020 00:20

Chiar și în vreme de pandemie,


A A

Biblioteca Județeană își ține publicul aproape... pe internet

Biblioteca Județeană își ține publicul aproape... pe internet

ȘTEFAN KHALIL


Biblioteca Județeană „I.H.Rădulescu” Dâmbovița nu a pierdut legătura cu publicul în perioada stării de alertă, dar nici în perioada stării de urgență. Managerul filialei județene, Agnes Erich, ne-a declarat că și în plină pandemie, Biblioteca Județeană a oferit în continuare oamenilor posibilitatea să se informeze. În ultima perioadă, Biblioteca Județeană, a publicat pe site și pe pagina sa de Facebook, atât informații specifice bibliotecii, cât și informații privind situația de criză generată de COVID-19. De asemenea, Agnes Erich, a mai declarat că în perioada sesiunii de examen pentru studenți care s-a încheiat recent, a fost creat un program care se numește ,,Întreabă bibliotecarul”. Prin acesta, studenții puteau solicita online cărțile de care aveau nevoie și primeau pe adresa personală de mail un anumit număr de pagini scanate din publicația pe care o cereau, practic, totul se rezolva online. Astfel, reprezentanții bibliotecii au avut grijă în permanență ca oamenii să beneficieze de informațiile de care aveau nevoie, dar și cum trebuie să se protejeze de noul coronavirus. ,,În această perioadă de criză, am încercat să rămânem în legătură cu publicul nostru țintă. În aceste săptămâni, ne-am axat foarte mult în oferirea de informații despre coronavirus, pentru că este categoric subiectul anului în întreaga lume. Informațiile au fost preluate bineînțeles din surse credibile. Am oferit informații privind combaterea răspândirii virusului. Am postat articole, studii… din publicațiile oferite de către noi, Biblioteca Județeană. De asemenea, am oferit acces la surse informaționale oficiale referitoare la criză. Pe site-ul nostru și pe pagina noastră de Facebook s-au regăsit informații de instituțiile care erau angrenate în a oferi informații despre pandemie. Pe partea cealaltă, de informație specific de bibliotecă, am încercat să lărgim accesul la resursele digitale ale bibliotecii, având în vedere că nu mai aveam activitate cu publicul efectiv. Atunci, în perioada stării de urgență, majoritatea angajațilior de la bibliotecă s-au axat pe oferirea de resurse digitale, din cadrul colecțiilor bibliotecii. Acest lucru a înseamnat ca pe site-ul nostru și pe pagina noastră de Facebook, am pus din documetele digitizate ale bibliotecii, din vederile și manuscrisurile pe care le deținem noi, din publicațiile pe care le editează biblioteca. Am mai oferit posibilitatea elevilor și a studențiilor de a întreaba bibliotecarul. Așa se și numește servicul pe care l-am creat…,,Întreabă bibliotecarul”, prin care puteam să oferim un număr limitat de pagini scanate, pe care îl trimiteam la cerere pe adresa de email a persoanei respective”, a declarat Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene „I.H.Rădulescu”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale