Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2023 00:16

Fiindc bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent,


A A

Biblioteca Județean și completeaz colecția de bibliofile

Biblioteca Județean și completeaz colecția de bibliofile
Alexandru Ștefnescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rdulescu” Dmbovița

Potrivit lui Alexandru Ștefnescu, șef al Serviciului Relații cu Publicul, Biblioteca Județean „Ion Heliade Rdulescu” Dâmbovița a achiziționat spre finalul anului 2022 o carte tiprit la începutul secolului trecut, în Franța. Aceasta este dedicat Palatului Versailles și conține imagini cu el de la începutul secolului XX, fotografiile fiind originale și realizate cu cele mai bune metodele ale epocii. Conducerea Bibliotecii Județene Dâmbovița a transmis c bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent, astfel, colecția de bibliofile va fi completat și cu alte ediții interesante, la fel și colecția de crți noi.

„Putem s ne mândrim cu o ediție deosebit pe care am achiziționat spre finele anului trecut. Este vorba despre un volum mare din folio, dedicat Palatului Versailles. Este editat de Biblioteca Central a Franței, la începutul secolului XX. Volumul nu este atât de mare întâmpltor, pentru c include circa 200 de planșe mari. Acestea conțin fotografii de epoc originale, realizate cu cele mai importante camere ale Palatului Versailles. Sunt foarte importante pentru istoria artei în esenț, pentru c ne arta cum era Palatul Versailles la începutul secolului XX. Considerm c este o achiziție deosebit și care completeaz colecția din ce în ce mai bogat de carte veche și carte bibliofil a Bibliotecii Județene. Pentru c în acest an dispunem de un buget consistent, o s ne completm colecția și v vom prezenta o alt lucrare deosebit cu caracter bibliofil la urmtoarea conferinț de pres”, a declarat Alexandru Ștefnescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rdulescu” Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Judeul Dmbovița – de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI
Modernizarea transportului public local, pe ultima sut de metri
Deschiderea BABEL, cu o premier de succes
Parada Babel FAST 2023!
Concluzii dup trei zile ale Festivalului Babel
Muzeul Scriitorilor Dmbovițeni a fost redeschis
Rsucire iohannist cu... sticl spart
Und verde pentru construcția rețelei de gaze naturale
Uniunea Sanitas Dmbovița, alturi de colegii de la nivel național
Activitate dedicat Zilei Internaționale a CopiluluiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovița – de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI

Unii istorici, dar i ali oameni de cultur, privesc judeul Dâmbovia nu numai ca pe unul voievodal, ci i ca pe unul aristocratic în sensul vechimii sale în istoria poporului român i al existenei unor locuri, în frunte cu capitala sa, Târgovite, care au druit vieii culturale i politice nume cu valoare de cariatide la templul eternitii româneti.

i acest jude... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale