Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2023 00:16

Fiindcă bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent,


A A

Biblioteca Județeană își completează colecția de bibliofile

Biblioteca Județeană își completează colecția de bibliofile
Alexandru Ștefănescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița

Potrivit lui Alexandru Ștefănescu, șef al Serviciului Relații cu Publicul, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a achiziționat spre finalul anului 2022 o carte tipărită la începutul secolului trecut, în Franța. Aceasta este dedicată Palatului Versailles și conține imagini cu el de la începutul secolului XX, fotografiile fiind originale și realizate cu cele mai bune metodele ale epocii. Conducerea Bibliotecii Județene Dâmbovița a transmis că bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent, astfel, colecția de bibliofile va fi completată și cu alte ediții interesante, la fel și colecția de cărți noi.

„Putem să ne mândrim cu o ediție deosebită pe care am achiziționat spre finele anului trecut. Este vorba despre un volum mare din folio, dedicat Palatului Versailles. Este editat de Biblioteca Centrală a Franței, la începutul secolului XX. Volumul nu este atât de mare întâmplător, pentru că include circa 200 de planșe mari. Acestea conțin fotografii de epocă originale, realizate cu cele mai importante camere ale Palatului Versailles. Sunt foarte importante pentru istoria artei în esență, pentru că ne arăta cum era Palatul Versailles la începutul secolului XX. Considerăm că este o achiziție deosebită și care completează colecția din ce în ce mai bogată de carte veche și carte bibliofilă a Bibliotecii Județene. Pentru că în acest an dispunem de un buget consistent, o să ne completăm colecția și vă vom prezenta o altă lucrare deosebită cu caracter bibliofil la următoarea conferință de presă”, a declarat Alexandru Ștefănescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale