Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.09.2014 00:25

Deși Ministerul Sănătății a comunicat că va trimite dozele foarte curând,


A A

Bebelușii dâmbovițeni au rămas fără vaccin pentavalent

Bebelușii dâmbovițeni au rămas fără vaccin pentavalent
2014 pare să fie un an greu pentru bebelușii și părinții din Dâmbovița în privința vaccinărilor gratuite

❚ Acest vaccin se utilizează pentru imunizarea micuților între 4 luni și un an contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei și meningitei virale ❚ Necesarul județului este de 4500 de doze, iar la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița mai sunt... 18 doze ❚ Ministerul Sănătății este informat și, potrivit directorului DSP, dr. Sorin Stoica, imediat ce se vor trimite vaccinurile în teritoriu, toți copiii vor fi recuperați ❚ Dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie, spune că toate mămicile vor fi înștiințate să se prezinte cu copilașii la vaccinare, mai ales că nu este prima dată când părinții și medicii se confruntă cu o astfel de situație ❚ Vaccinul Pentaxim este distribuit în cadrul Programului Național, iar vaccinarea este gratuită

 

VIRGIL VOINESCU


Imunizările bebelușilor continuă să fie o problemă la nivelul județului Dâmbovița, în ciuda demersurilor pe care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița le-a făcut la Ministerul Sănătății pentru a se aproviziona cu toate tipurile de vaccinuri. Potrivit directorului executiv al DSP Dâmbovița, dr. Sorin Stoica, din listă a rămas ca necesar vaccinul pentavalent (Pentaxim).

„La momentul acesta, avem dozele solicitate pentru toate tipurile de vaccinuri necesare imunizării nou-născuților, mai puțin Pentaxim. Acest vaccin se utilizează pentru imunizarea nou-născuților contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei și meningitei virale”, a precizat dr. Sorin Stoica. Necesarul la nivelul județului este de 4500 de doze. „Nu avem decât 18 doze în momentul de față și acest lucru ne creează mari probleme. Ministerul Sănătății este informat și ni s-a comunicat că foarte curând dozele ne vor fi trimise”, a mai declarat directorul DSP Dâmbovița, adăugând că a existat o criză ce s-a manifestat la nivel de țară mai mult timp.

„Situația va reveni la normal în scurt timp și toți copiii vor fi recuperați pentru a fi imunizați”, a mai spus dr. Sorin Stoica.

Copiii vor fi recuperați când trimite ministerul vaccinul

Vaccinul pentavalent este un produs aprovizionat din import, iar repartizarea în județe o realizează Ministerul Sănătății. Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu, arată că nu este pentru prima dată când se întâmplă ca, indiferent de vaccin, o lună, două sau trei să lipsească dozele. „Se aduce ulterior sigur și se recuperează copiii pentru vaccinare din momentul primirii vaccinului. Deci, toți copiii care nu au fost vaccinați la timp, indiferent de vaccinul pe care l-au avut, au fost recuperați în timp și vaccinați conform schemei”, a menționat dr. Ileana Dumitrescu.

„Nu se pune problema ca vreunul dintre copii să se piardă”

Vaccinul Pentaxim este distribuit în cadrul Programului Național, vaccinarea este gratuită și va fi realizată pe baza schemei în momentul când dozele vor ajunge în teritoriu. Vaccinarea este anunțată mămicilor de către personalul medical în cadrul vizitelor la domiciliu sau cu prilejul controalelor de la cabinetele medicale din teritoriu. „Ce este de recuperat se va anunța ca la orice vaccinare. Nu se pune problema ca vreunul dintre copii să se piardă. Vorbesc despre recuperarea vaccinurilor, care sunt pe Program și sunt obligatorii. În acest caz, cu siguranță, toți copiii vor fi recuperați și vaccinați la momentul când va fi primit vaccinul pentavalent”, a transmis dr. Ileana Dumitrescu.

Mămicile trebuie să știe că orice vaccinare este gratuită și ea trebuie făcută, pentru că „nu face altceva decât previne”, a mai arătat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Mesaje de suflet la Muzeul „Casa Romanței”, din dragoste pentru Basarabia
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale