Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.10.2014 00:09

Editorial


A A

Bate Vântu dintr-o parte...?

Bate Vântu dintr-o parte...?

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Cine s-a uitat în perioada asta doar la „pușcăriabili” și i-a dat uitării pe arestații de top, crezând că temnițele i-au amuțit, au avut parte alaltăieri de o mare surpriză. „Mogulul” S.O. Vântu și-a lansat din pușcărie blogul oficial, cu promisiuni interesante. El zice că știe bine și s-a hotărât să le spună românilor, că tot e vremea dezvăluirilor, „cum este construit sistemul de putere din România și cine îl conduce cu adevărat”.

Dacă întrebarea fulger ar fi: „Păi știe Vântu de-astea?”, răspunsul la modă în famigliile politice este cunoscut: „Știe, mă, crezi tu că nu știe!”. Până la urmă, într-o țară liberă și democrată ca a noastră, în care auzi vrute și nevrute toată ziulica, de ce n-ai ciuli urechile și la ce se aude din spatele gratiilor? Mai ales atunci când cel care are ceva de spus nu a fost un neica-nimeni. Dimpotrivă, a fost printre sfătuitorii de taină ai candidaților la Președinția României din ultimii zece ani.

Să nu uitați niciodată chestia asta! Păi cum altfel vă explicați dvs. că pentru prietenia și colaborarea cu Vântu s-au bătut și Băsescu și Geoană, iar întâlnirile lor nocturne, fie prin parcări, fie acasă la „mogul”, au marcat istoria alegerilor prezidențiale din România ultimului deceniu? Mogulnemogul, acasă ori în pușcărie, S.O.Vântu pare să ducă povara unor experiențe politice traumatizante pe care tocmai a anunțat că le va bascula în piața publică.

Electoratul să facă ce-o vrea cu ele, iar politicienii cu memoria scurtă să-și amintească de cel pe care l-au folosit ani de-a rândul ca pe-o „eminență cenușie” în afaceri și politică și l-au azvârlit apoi în penitenciarul de maximă securitate, cu maxim dispreț, ca pe-un mafiot periculos. Din postarea sa pe blog, Vântu pare foarte hotărât să-și apere ce-a mai rămas din reputația lui, aflată cândva la mare preț politic și să dea de pământ cu măștile de „onorabili” ale celor care au pus distrugerea României exclusiv în cârca unor „moguli de presă”. SOV nu e împăcat defel cu realitatea politică a vremii, care poate fi sintetizată astfel: „Mogulii” la pârnaie, onorabilii la putere.

Așa că… pac la războiu cu ei. Și nu de oriunde, ci tocmai din Spitalul penitenciar Jilava. Deocamdată a azvârlit buzduganul în porțile palatelor: „Vă voi arăta, dragii mei (n.n. adică, dragi români!), care sunt adevăratele chipuri ale persoanelor, personajelor și personalităților pe care le-am cunoscut. Vă voi explica și ce se ascunde în spatele întâmplărilor pe care le vedeți la TV și cum funcționează în realitate România”.

Acușica mai rămâne de văzut, după următoarele postări pe blog, dacă și reacțiile celor vizați vor fi… după cum va bate Vântu. În tot cazul, părerea mea e că omul nu s-ar băga în seamă așa, de amorul artei. Mai degrabă cred că-i sună-n cap zi și noapte refrenul: „Amintirile mă chinuiesc/ Amintirile mă răscolesc/ Nu mai rezist”.

O fi și asta vreo terapie cu cântec prin pușcării care-i eliberează măcar sufletește, dacă nu și trupește, pe cei hotărâți să-și dea în gât foștii amici, pardon, complici, deveniți inamici. „Te oftici?”, cum ar zice-o Mircea Badea. Mai cu seamă dacă „mogulul” în cauză este o enciclopedie vie de informații explozive pe care le consideră prețioase pentru națiune, mai ales la vreme de votare. N-ar fi pentru prima dată în istoria alegerilor prezidențiale din democratica noastră țărișoară când coșmarul Vântu își spune cuvântu’.

Ar mai fi totuși un „amănunt”, foarte semnificativ zic eu: acela că doar o anumită parte a presei a băgat în seamă postarea amenințătoare apărută pe blogul lui SOV. Chestia asta mă face să mă întreb iar: bate Vântu (doar) dintr-o parte…?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale