Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.09.2017 00:19

Editorial


A A

Bate războiul Mondial la ușă

Bate războiul Mondial la ușă

GEORGE COANDĂ


În Adunarea Generală a ONU, care se desfășoară în aceste zile la New-York, deci și în prezența președintelui României, Klaus Werner Iohannis, s-a lansat un înfiorător semnal de alarmă. Și anume că umanitatea se află, pare-se iminent, în fața unui război de care se va face vinovat un paranoic, Kim-Jong-un, stăpânul absolut al Republicii Democratice Populare Coreene, care face ce face și lansează, deocamdată la nivel de teste, cu o frecvență incredibilă, rachete nucleare de toate tipurile. Omul este, fără îndoială, nebun de-a binelea, numai că, indiferent cât de nebun este, trebuie să știm și ce forțe cu pretenții mondialiste stau în spatele lui. Statele Unite, de bună seamă că nu este. Domnul Trump însă vrea un război. Chiar împotriva nebunului de la Phenian? Pentru orice minte rațională mișcarea belicoasă pe care o pune la cale șeful de la Casa Albă este una de biliard. Lovitura țintește în cel/cei din spatele nepotului lui Kim-Ir-sen. Pentru că „dacă ar juca tontoroiul nuclear de unul singur, Kim-Jong-un nu ar fi greu de anihilat oricât ar amenința lumea cu rachetele sale intercontinentale. Mi-e teamă că jocul este mult mai complicat și mai pervers. O fi agitând securea războiului Donald Trump dar vrea și aliați. În acest caz este România dispusă să-și trimită ostașii și pe acest front mult mai îndepărtat decât cel din Afganistan? În 1953 Statele Unite n-au ieșit învingătoare în războiul corean și s-au poticnit la paralela 38. S-ar putea, având un aliat de la fața locului, Coreea de Sud, eventual alăturându-i-se și Japonia, amenințate direct de rachetele nebunului de la Phenian, să-l înfrângă. Și dacă se va trezi că, în foc, intră, nu neapărat de partea lui Kim-Il-un, ci doar să nu lase Washingtonul să-și facă jocul în propriul interes, și altcineva, care de asemenea, are, la rându-i, în acea parte de lume, interese, ce va face Donald Trump și aliații? Vă spune ceva tragedia siriană? Ca să nu-i permită Washingtonului să ia partea leului, a sărit în foc de partea lui Bashar-al-Assad, demonizatul, nimeni altul decât Vladimir Putin. ISIS/Daesh e în retragere pe toate fronturile. Dar Statele Unite nu se pot lăuda că sunt singurele învingătoare. Moscova a talonat Washingtonul. Eu nu fac altceva acum decât să vă invit la o profundă reflecție, dacă va fi să fim aruncați în război cu un nebun corean.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale