Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.10.2016 00:19

Editorial


A A

Bat-o vina de celeritate!

Bat-o vina de celeritate!

GEORGE COANDĂ


Spectacolul politic în aceste zile premergătoare alegerilor parlamentare este total. De la linșajele mediatice și șantajele la bună vedere prin mass-media, la exersările de poliție politică (a se vedea DNA și CNSAS care au un comportament, uneori cel puțin bizar), românii au parte de show-uri care le strică tihna și-i bagă în gânduri negre. Și se întreabă – și este firesc să se întrebe – încotro se-ndreaptă scumpa și mirobolanta lor patrie și de ce așa-zișii oameni politici o tot fac de oaie.

„Oameni politici” care se fac de tot râsul – nu în sensul de amuzament căci, parcă loviți de schizofrenie pandalii, își dau reciproc la mir și se pârăsc/deconspiră precum țâncii de grădiniță. Pe când herr Klaus Werner Iohannis care, de la o vreme a început să iasă din proverbiala muțenie, se opintește să ne arate cam ce-i dorește sufletul în de-ale politicii și cu cine ar vrea să guverneze. Așa cum s-a întâmplat pe vremea președinției lui Traian Băsescu când, prin diverse tertipuri și mișmașuri politicianiste, de tip alba-neagra, și-a tras guvern la purtător, acela a lui Emil Boc. (Și care n-a fost să fie cu noroc pentru nația românească). Iar după cum merg lucrurile, se pare că herr Klaus Werner Iohannis a luat-o binișor pe urmele înaintașului său de la Cotroceni. În felul lui, bineînțeles. Se pare însă că mai insidios. Dar ferm în a-i trimite pe ăia de-i consideră Domnia Sa dușmani pe tușă, sau și mai dihai, la zdup. Deci, astfel este convins că poate reforma „clasa politică”. Pe deasupra a ieșit și la lupta cea mare, și, încălcând prevederi constituționale - am impresia că cineva ocult îl împinge de la spate, amenințându-l cu ceva -, a dat ordin Procurorului general al Republicii să rezolve anumite dosare cu celeritate. În primul rând p’alea ale lui Ponta, Tăriceanu și Băsescu. Dar și pe-al Codruței(!) Bașca, străvechile dosare: al revoluției și „mineriadei”! Nu-i așa că-i ceva la mijloc? Și mai am o impresie: așezându-se de-a curmezișul Constituției – oare să nu-și dea seama din naivitate? – se-ndreaptă cu celeritate spre o… suspendare. Nervozitatea, a se băga de seamă, crește evident cu celeritate în tabăra Iohannis – PNL. Iar herr Iohannis – atenție! – vorbește de funie în casa spânzuratului.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale