Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.07.2020 00:10

Moștenirea Iugulescu


A A

Baschetul aproape desființat, fotbalul aproape retrogradat

Baschetul aproape desființat, fotbalul aproape retrogradat

❚ În timp ce toată atenția e focusată pe cataclismul de la Chindia, echipa de baschet a urbei își dă probabil ultima suflare. Consiliul Director al Federației Române de Baschet a luat o decizie foarte dură la ultima ședință, ce poate deveni fatală pentru CSM Târgoviște ❚ Pentru o traducere mai exactă a hotărârii Consiliului Director, am apelat chiar la președintele FR Baschet, Horia Păun. „Cei de la Târgoviște nu se mai pot înscrie în campionat cu echipa de senioare, nu mai pot legitima jucătoare, nu mai pot opera transferuri, nu mai pot face nimic” ❚ Ivanka Matic este o jucătoare de baschet bosniacă, posesoare a unui contract cu CSM Târgoviște pentru o perioadă de două sezoane, 2012-2013 și 2013-2014, cu o valoare totală de 220.000 euro ❚ Președintele la CSM Târgoviște era pe atunci Ciprian Iugulescu, depășit total de evenimente și lipsit de reacție, de vreme ce Matic a câștigat litigiul ❚ În ciuda avertismentelor, dar și a anumitor derapaje comportamentale ale lui Iugulescu, acesta a primit o putere și mai mare la Chindia, unde este director sportiv, contribuind la luarea unor decizii total neinspirate, care au îngropat clubul ❚ În speranța că-și vor păstra pozițiile la Chindia sau în disperarea că le pot pierde, unii bat acum la ușa PNL, după ce au șters pereții la ședințele PSD. Să nu vă surprindă dacă li se va deschide!

 

COSTIN MIHAI

 


 

În timp ce toată atenția e focusată pe cataclismul de la Chindia, echipa de baschet a urbei își dă probabil ultima suflare. Consiliul Director al Federației Române de Baschet a luat o decizie foarte dură la ultima ședință, din 9 iulie. ,,FIBA a decis să amendeze federația cu suma de 10.000 CHF, ca urmare a neachitării de către CSM Târgoviște a amenzii impusă de FIBA în anul 2019. Sa aprobat cu majoritate de voturi ca FRB să plătească amenda de 10.000 CHF către FIBA și să refactureze suma către CSM Târgoviște. S-a aprobat cu majoritate de voturi suspendarea oricăror acțiuni ale FRB în relația cu CSM Târgoviște (echipa de senioare), inclusiv, dar fără a se limita la înscrierea în campionatul 2020-2021, înregistrarea contractelor de activitate sportivă. Pentru reluarea activității, CSM Târgoviște trebuie să plătească FRB amenda achitată de către aceasta către FIBA și să închidă litigiul cu sportiva Matic”.

Horia Păun: „Sunt blocați din toate punctele de vedere!”

Pentru o traducere mai exactă a hotărârii Consiliului Director, am apelat chiar la președintele FR Baschet, Horia Păun. „Noi am primit amendă de la FIBA din cauza CSM-ului, o vom plăti, că nu avem ce face, și vom trimite amenda către Târgoviște, să vedem până unde vor merge. Pasul următor, sunt blocați din toate punctele de vedere. Nu se mai pot înscrie în campionat cu echipa de senioare, nu mai pot legitima jucătoare, nu mai pot opera transferuri, nu mai pot face nimic, până nu ne plătesc amenda și până nu rezolvă litigiul cu Matic. Atâta timp cât FIBA ne amendează pe motiv că un club din România nu și-a onorat niște obligații contractuale, lucrurile sunt foarte serioase. Cei de la Târgoviște au apelat tot timpul la portițe, acum să vină cu soluții, altfel…”. Altfel, echipa de baschet nu va mai fi acceptată în LNBF (miercuri, 15 iulie, e termenul limită de înscriere), urmând să-și întrerupă activitatea. Are de plată 10.000 franci elvețieni către federație, plus 45.500 euro către Matic. „La voi, la Târgoviște, zici că e spitalul de nebuni!” Ivanka Matic este o jucătoare de baschet bosniacă, posesoare a unui contract cu CSM Târgoviște pentru o perioadă de două sezoane, 2012-2013 și 2013-2014, cu o valoare totală de 220.000 euro (!!!), cel puțin așa apare la dosarul depus pe masa Tribunalului Arbitral de Baschet. Președintele la CSM Târgoviște era pe atunci Ciprian Iugulescu, depășit total de evenimente și lipsit de reacție, de vreme ce Matic a câștigat litigiul. BAT a obligat clubul târgovi ștean să-i achite 30.000 euro, plus 5% penalizări începând cu luna septembrie a anului 2013, la care s-au adăugat 3.250 euro, reprezentând costuri arbitrale. FIBA a fost indulgentă, iar în anul 2019 a eșalonat datoria către Matic, numai că CSM nu a respectat nici acum termenele de plată, astfel că a atras o amendă de 10.000 franci elvețieni, și aceasta neplătită, imputată acum Federației Române de Baschet. În dosar apar suspiciuni de fals, reclamate inclusiv de Iugulescu, care nu-și recunoaște semnătura din contractul de 200.000 euro, de vreme ce în club apare un contract cu o valoare mai mică, 45.000 euro pentru o perioadă de 9 luni. „La voi, la Târgoviște, zici că e spitalul de nebuni, lucrurile au luat-o razna de tot. Tot baschetul românesc e oripilat, inclusiv cei din minister”, ne-a abordat un reputat jurnalist sportiv.

Echipa de baschet riscă să dispară

Au trecut opt ani de la momentul semnării contractului dintre CSM și Ivanka Matic, plus patru de când clubul târgoviștean are interzis la transferuri internaționale, pentru o datorie și mai mare (110.000 euro) la un fost antrenor grec, George Dikeoulakos. O moștenire grea, urâtă și dubioasă lăsată în urmă de Ciprian Iugulescu, transferat între timp la Chindia Târgoviște, unde ocupă funcția de director sportiv. Din păcate, cu el în conducere, echipa a ajuns ciuca bătăilor în Liga 1, ultima și aproape retrogradată, fără punct câștigat și gol marcat în ultimele cinci meciuri!!! În ciuda avertismentelor, dar și a anumitor derapaje comportamentale ale lui Iugulescu, acesta a primit o putere și mai mare la Chindia, contribuind la luarea unor decizii total neinspirate, care au îngropat clubul și despre care vom mai scrie. Alarmant e că echipa de baschet riscă să dispară, atrăgând datorii și sancțiuni cu nemiluita, moștenite din perioada în care Ciprian Iugulescu era manager. Care a pus pe butuci și Chindia, prin influența nefastă pe care a avut-o asupra președintelui Marcel Ghergu. Practic, a închis clubul doar pentru el și câțiva apropiați, fără a fi capabili să-l gestioneze cu responsabilitate în play-out. Acest material se bazează pe fapte reale, pe o muncă de investigație de ani buni și pe documente. Unele au fost publicate, iar altele vor urma. ?i încă ceva. În speranța că-și vor păstra pozițiile la Chindia sau în disperarea că le pot pierde, unii bat acum la ușa PNL, după ce au șters pereții la ședințele PSD. Să nu vă surprindă dacă li se va deschide!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale