Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.06.2019 00:35


A A

Basarabia se trezește din „somnul cel de moarte”…

George Coandă


…în sfârșit după prea îndelungata perioadă de iluzii pierdute. Să dea Domnul să nu recadă – pentru că pe acest spațiu geopolitic imprevizibil totul este posibil – iarăși în labele-menghine letale ale ursului Ivan cel Groaznic, Stalin, Putin, numiți-l cum vreți că tot aia e. Deunăzi, Curtea Constituțională de la Chișinău l-a suspendat pe prea plecatul rusofil făcut preș la picioarele kremlinului, președinte al artificialei Republica Moldova, numitul Dodon Igor. Insul l-a pus la adăpost, bâstro în ambasada Federației Ruse de pe Bâc, cerând cu disperare populației să-i sară-n ajutor. Da, groaza îl gâtuie. Acest ignorabil celovek, tot deunăzi, a fost prins – înaltă trădare națională fără jenă – recunoscând că este alimentat, harașo de Moscova cu sute de mii/milioane de dolari ca să readucă străvechiul pământ românesc la cheremul colonialist al imperiului răului. De asemenea, ca să-l lase fără un instrument util în executarea acestei răsturnări în „Siberia de Gheață” a fost dizolvat și Parlamentul pseudorepublicii Moldova, premierul, devenit și în acest moment de criză președinte interimar Pavel Filip, a pus de alegeri parlamentare anticipate.

Bref: haosul a cuprins Basarabia. Românii basarabeni au luat cu asalt strada și piața, cerând capul lui Dodon. Trădat de Putin, care a închis robinetul milei, ar fi vrut să cârmească pseudorepublica spre Bruxelles. Inutil. Nu-l mai crede nimeni. Trădătorul tot trădător rămâne, și de sine și de patrie. Basarabia este o miză geopolitică uriașă, la gurile Dunării, pentru neliniștitul panslavism rusesc. La fel de uriașă miză geopolitică este și pentru Washington/NATO în operațiunea de stăvilire a tendințelor Moscovei de a-și reface „spațiul vital” din „vecinătatea apropiată” („istmul ponto baltic”). Acum militar, stau față-n față la frontiera estică a României și a UE/NATO. Nu este nevoie decât de-o singură scânteie, care oricând se poate produce în Basarabia, și fitilul se va aprinde infernal la ambele capete. Mai ales că Maia Sandu (care este și cetățean al României), premierul guvernului desemnat, dar debarcat abuziv de Curtea Constituțională, a cerut marilor puteri să intervină în Basarabia pentru liniștirea haosului. Iar Vlad Plahotniuc, un nabab controversat care se vrea el șef peste norodul moldovenesc și-a scos prompt adepții Partidului Democrat la o mare demonstrație… anti Dodon. Bizarerie: nababul, de fapt un brigand care s-a înstăpânit pe toate structurile statului, semnalează spre Bruxelles, dar o ia spre Moscova. Așa că, în Basarabia, starea de lucruri este asemenea unui ghem încâlcit la mijloc cu o grenadă nucleară. Explozia, de se va produce, va atinge devastator România. Oricum, se pare că Basarabia se trezește din „somnul cel de moarte”. Era și timpul, chiar dacă acum două guverne se bat cap în cap, și Dodon Igor dă decrete din… ambasada Rusiei de la Chișinău!

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale