Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.05.2014 08:18

Florin Popescu a ajuns din nou în fața procurorilor, acuzat de conflict de interese de ANI


A A

Baronul "puișor", la Parchet cu afacerea PROCOR

Baronul

ANDREI VASILIU


 

Deputatul Florin Popescu a mers vineri, 16 mai, din nou în fața procurorilor. Nu la DNA, ci la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. E vorba de un nou dosar penal pentru conflict de interese, în care Florin Popescu e acuzat de ANI că în calitate de președinte al CJ Dâmbovița ar fi semnat nelegal un contract de aproximativ 200.000 de euro cu firma PROCOR SA, în care fusese asociat până în iulie 2008. Ancheta a fost deschisă de procurori în urma sesizării formulate de Agenția Națională de Integritate. „Baronul puilor” este acuzat că în timpul mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița s-ar fi aflat în conflict de interese.

 

Ping-pong între Parchet și DNA

Apropiat al Elenei Udrea, Florin Popescu este acuzat de fapte de corupție și într-un dosar aflat la DNA, procurorii acuzându-l că a cerut 70 de tone de carne de pui pentru a o folosi în campania electorală a alegerilor locale din 2012.

„Sunt la dispoziția instituțiilor statului. Tatăl meu s-a retras din acea firmă acum 6 ani de zile. Deci vorbim de un lucru întâmplat acum 6 ani de zile. Contractele erau din 2007, când eu nu eram președintele CJD. Eu am fost în lotul național de matematică al României. Sunt expert în teoria probabilităților. Întrebați un profesor de matematică din punct de vedere probabilistic niște lucruri întâmplate acum 6 ani, 3 ani, 4 ani cum pot începe, nu mă întrebați pe mine”, a spus în fața Parchetului General deputatul Florin Popescu.

 

Președintele Camerei Deputaților: „Noi am venit la vot, opoziția nu vine”

Deputatul Florin Popescu a scăpat până în prezent de judecarea pentru arestul preventiv, cerut de DNA în dosarul celor 70 de tone de carne de pui. Camera Deputaților nu a ajuns la momentul votului, din lipsă de cvorum. Cea mai nouă explicație vine de la președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, citat de site-ul www.stiripesurse.ro.

„Traian Băsescu l-a girat pe acel domn Popescu de la Dâmbovița, la care ne chinuim de câteva săptămâni să-i ridicăm imunitatea și nu vin colegii de la Opoziție, care sunt așa de mari luptători cu sabia împotriva corupției. Ne chinuim, pentru că noi am venit 100 de parlamentari (n. red.: numărul parlamentarilor USD – 190, UDMR – 18, minorități – 17). Suntem în timpul campaniei electorale. Noi am venit și domniile lor au spus așa: «Dom’le, noi venim la parlament, cum să nu? Suntem plătiți de cetățeni.» N-am văzut picior de liberal, de pedelist sau de pemepist. Semnalul pe care îl dă opoziția este unul de minciună, pentru că ei nu vin. Suma parlamentarilor din Opoziție, plus 100 de voturi de la noi, cei care suntem la guvernare, era suficientă să întoarcem raportul. Eu îi voi strânge pe parlamentari, dar, în primul rând, cei care vorbesc la televizor și vă dau dumneavoastră, pe surse, informații, să vină la muncă”, a declarat Zgonea.

 

Amânările în cazul Florin Popescu, motivate prin „angajamente politice”

Președintele Valeriu Zgonea se află însă într-o ușoară lipsă de sincronizare cu ceea ce a declarat în aceeași zi, la Târgoviște, ministrul Rovana Plumb despre absența deputaților la votul în cazul Florin Popescu. Liderul PSD a afirmat că parlamentarii social-democrați sunt mult prea ocupați cu îndeplinirea unor „angajamente politice”.

„Parlamentul României este cât se poate de democratic. Dacă parlamentarii au luat decizia în ziua respectivă să răspundă unui alt angajament politic, acest lucru nu poate fi explicat decât de către ei. În ceea ce mă privește, eu eram la ședință de Guvern”, a motivat Rovana Plumb.

Ministrul PSD a spus că votul în cazul Popescu va avea loc cel mai probabil după alegerile europarlamentare, pe 27 mai a.c., așa cum a anunțat recent premierul Victor Ponta.

„Întotdeauna cum anunță Victor Ponta nu pot să fac decât să susțin toate declarațiile pe care premierul României, care se ține de cuvânt și în fața dâmbovițenilor, și în fața românilor, le face”.

Întrebată cum va vota în cazul Florin Popescu la Camera Deputaților, Rovana Plumb nu a vrut să facă nici un comentariu.

„Veți vedea atunci”, a răspuns misterioasă ministrul Rovana Plumb.

 

Remember: Afacerea Popescu-PROCOR, sute de miliarde din banii publici

Așa cum am arătat în anchetele „Jurnal de Dâmbovița”, dosarul penal în care deputatul Florin Popescu dă declarații mai nou la Parchet se referă doar la o mică parte din afacerile Nașului de Dâmbovița cu firma familiei sale, PROCOR SA. Iată doar câteva aspecte trecute cu vederea de procurori:

 

-Florin Popescu, tatăl său și fratele au renunțat la pachetul majoritar de acțiuni deținute la firma PROCOR SA chiar în luna iulie 2008, după ce Popescu a ajuns președintele CJ Dâmbovița. În aceeași lună, însă, tatăl Nicolae Popescu a fost învestit cu PUTERI DEPLINE la firma PROCOR SA (inclusiv să semneze și negocieze contracte, să supervizeze lucrări, să încaseze banii etc., fapt consemnat în Monitorul Oficial).

 

-afacerile firmei PROCOR SA au crescut exponențial după alegerile din 2008, firma obținând ÎN ANUL ELECTORAL 2009 CEL MAI MARE PROFIT NET din existența sa: 16,8 miliarde lei vechi!

-firma PROCOR SA a obținut în Dâmbovița lucrări de peste 100 miliarde lei vechi plătite din fonduri guvernamentale prin OG 7/2006, ordonanță promovată chiar de Florin Popescu, în timp ce era deputat și acționar al firmei, deținând pachetul majoritar de acțiuni împreună cu tatăl și cu fratele său.

 

-contractul pentru podul de la Moreni, la care fac referire procurorii, la sesizarea ANI, a fost prelungit prin acte adiționale de către Consiliul Județean Dâmbovița, reprezentat de Florin Popescu, cel care aducea APORT la firma PROCOR SA direct din bugetul CJD. Valoarea totală a ajuns astfel la 78 de miliarde lei vechi!

-o altă mare afacere a fost cea de la Parcul Industrial Priboiu, proiect european de peste 14 milioane de euro, în care CJ Dâmbovița venea cu finanțare substanțială de 7,6 milioane de euro. Banii de la Consiliul Județean Dâmbovița ajungeau însă la firmele lui Florin Popescu, PROCOR și BIANDRA, prin subcontractare.

-deși a renunțat scriptic la acțiunile firmei PROCOR SA, Florin Popescu a garantat un credit al acesteia în valoare de 1 milion de euro, cu ajutorul celorlalte 3 firme la care mai era acționar cu tatăl și cu fratele (BIANDRA TRADING SA, LAMINORUL SA, MINERAL SA).

 

-după dezvăluirile Antena 3 din vara anului 2011 despre legăturile dintre Florin Popescu și PROCOR SA, firma familiei Popescu și-a schimbat acțiunile din tipul „nominativ” în tipul „la purtător”. Informațiile despre acționarii firmei au trecut, astfel, la „secret”, acțiunile „la purtător” nefiind înregistrate nominal la Registrul Comerțului.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de dmi la 20.10.2014 18:17

florin popescu a fost ajutat de lume si dupa ce sa vazut cu totul gata a zis ca toti sunt gunoaie si el nu vb cu toate gunoaiele din tgv


Trimis de mihai la 20.10.2014 18:15

baronul florin cand o sa pice se antalneste cu toti prietenii lui la puscarie o sa fie fetita tuturor lumea al asteapta


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale