Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.08.2022 00:20

Editorial


A A

Baba și Apocalipsa (I)

Baba și Apocalipsa (I)

Că Marile Puteri ale lumii fac ceea ce au făcut dintotdeauna, iar superputerile mai abitir, nu este de mirare că s-a ajuns la îngrozitoarea tensiune internațională de astăzi, fiind suficient doar scăpărarea unui băț de chibrit și planeta Pământ va sări în aer. S-a ajuns în starea explozivă de acum și pentru că, după sfârșitul „Războiului Rece”, s-au acumulat noianuri de insatisfacții, în funcție de interesele economice și politice ale câtorva actori cu pretenții mondialiste.

Și în acest moment, trei sunt cei mai neliniștiți  și mai orgolioși actori geopolitici și geo-economici, fiecare având îndreptățirile sale, iar aceste „îndreptățiri” le dictează acțiunile pe arena planetară. De pildă, Statele Unite ale Americii, rămase pentru vreo câteva decenii „stăpânul lumii”, sau, cum le-au văzut unii analiști geopolitici, „jandarmul mondial”, după prăbușirea „lagărului comunist” în Europa de Est și în imensitatea fostei URSS, au încercat să impună, fără să reușească, deocrația „made in USA”.

De fapt, sub această acoperire, Washingtonul a făcut jocul globalist/neocolonialist al corporatismului multinațional, lovind, astfel, în orgoliul politico-militar al ursului rănit, Rusia postsovietică. Dar în interesele geospațiale economice ale colosului extremoriental, și am numit-o Republica Populară Chineză, un colos a devenit în „tempo di marchia” o amenințătoare putere economică și militară de care, dacă nu ții seama, planeta poate fi incendiată. Și, mai ales, dacă-i pătrunzi în propria ogradă cu intenția vădită de a exporta acolo democrația „made in USA”.

Căci, e bine să fac următoarele precizări: a încerca de a induce în conștiința opiniei publice că o superputere este cel mai „the best” model de urmat față de celelalte superputeri este o eroare de calcul psihopolitic. Și această eroare vine din modul voit eronat de interpretare a statutului civilizațional politic al unor superputeri sau mari puteri și nu numai.

În fond nici Statele Unite, și nici Rusia, nici China, ca să rămân la paradigma celor „trei generații” cu pretenții mondialiste, nu pot fi cauționate ca modelul cel mai demn de  a fi urmat, fiecare având o experiență particulară de experiență civilizațional psihoistorică de care trebuie obligatoriu ținut seama.

Va urma…

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Decidem și noi viitorul Europei
Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...
Iar ni se pregătește botnița
Nesimțiți la OMV (II)
Nesimțiți la OMV (I)
Solidaritatea europeană (II)
Solidaritatea europeană
Handbal european
Solidaritatea europeană
C40 – spre neocomunismul / neofascismul distopic (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale