Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.06.2014 07:13

Luni, 16 iunie, între orele 10.00-14.00


A A

Avocatul Poporului, în Dâmbovița

Avocatul Poporului, în Dâmbovița

În data de 16 iunie 2014, între orele 10.00-14.00, reprezentantul instituției Avocatul Poporului - Biroul Teritorial Ploiești va fi prezent în municipiul Târgoviște pentru a acorda audiențe cetățenilor din județul Dâmbovița și pentru a primi petiții. Activitatea se va desfășura la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, situat în municipiul Târgoviște, Piața Tricolorului, nr. 1, în spațiul pus la dispoziție în acest scop.

 

Acordarea audiențelor este gratuită, iar cererile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Pentru primirea în audiență nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audiență. Recomandăm persoanelor care solicită audiență să prezinte și documente referitoare la problema sesizată. Orice persoană care se simte nedreptățită de faptele unui funcționar public din autoritățile centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului.

 

Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului trebuie să cuprindă informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu), drepturile și libertățile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administrației publice de a soluționa cererea, mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanței judecătore ști sau dacă a format obiectul unei judecăți, precizarea autorităților publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare (în copie). 

 

Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice, față de abuzurile suferite din partea funcționarilor publici sau autorităților centrale (ministere, departamente, agenții guvernamentale, oficii sau servicii ale acestora); administrației locale (prefecturi, primării, consilii județene, municipale, orășenești și comunale); instituțiilor publice (direcții, inspectorate, servicii, oficii). Nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.

Ioana Enache,

expert coordonator Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Nu vă atingeți de salarii și pensii!"
Toamnă bogată... în "recoltări"
241 de copii s-au întors la școala... de acasă
Plata persoanelor cu handicap, în așteptarea rectificării
Sprijinirea săptămânală a instituțiilor sociale
Crucea Roșie își "dă mâna" cu Centrul Antidrog
A crescut prevalența afecțiunilor oncologice
Locul II la Competiția Națională de Descarcerare
488 de locuri de muncă disponibile
Importurile au bătut exporturile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Așa moare o țară și un neam

Cu riscul de a mă repeta, dar o dramatică și halucinantă realitate românească nu-mi dă pace s-o fac, iată-mă-s luând pixul, și de asta dată transformându-l într-un bisturiu intrând într-o cangrenă care a cuprins letal această țară care-și pierde, pe zi ce trece, starea morală.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale