Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.06.2017 00:17

Ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște,


A A

Avize favorabile pentru proiecte culturale și educative

Avize favorabile pentru proiecte culturale și educative

❚ „Sper să putem construi la Târgoviște și un parc tematic care să-l aibă în prim plan pe Vlad Țepeș, valorificând și mitul Dracula”, a declarat Cristian Stan

VIRGIL VOINESCU


Consilierii municipali târgovișteni au aprobat ieri, în regim de urgență, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște două proiecte de hotărâre pentru respectarea obligațiilor ce decurg din programul destinat promovării valorilor cultural- educative destinate comunității. Astfel, cei 17 consilieri prezenți, din totalul de 21, au aprobat cu vot în unanimitate o rectificare a Bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Târgoviște cu suma de 146.000 lei pentru premierea elevilor olimpici și a profesorilor care i-au pregătit. Potrivit primarului Târgoviștei, Cristian Stan, Gala va avea loc, cel mai probabil, la Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște, în data de 23 iunie a.c.

Totodată, aleșii municipali au aprobat și o suplimentare cu 100.000 lei a bugetului pentru Festivalul Medieval Dracula, care se va desfășura la Târgoviște în perioada 16-18 iunie a.c. Interes major și discuții au fost însă pe aprobarea Acordului de parteneriat încheiat între Municipiul Târgoviște, prin Consiliul Local Municipal Târgoviște, și Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Dâmbovița, în vederea organizării Festivalului Medieval Dracula - Târgoviște 2017, ediția a IV-a, și a venit în contextul eforturilor administrației publice locale, a primarului Târgoviștei, Cristian Stan, și a echipei sale de lucru de a asigura un mediu propice promovării în comunitate și la nivel național și internațional a valorilor culturale ale Târgoviștei istorice, astfel că proiectul a fost aprobat cu vot majoritar. La finalul ședinței extraordinare, primarul Cristian Stan, având alături pe președintele CJD, Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole, dar și viceprimari, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, au susținut o conferință de presă comună pentru a da detalii cu privire la Festivalul Medieval Dracula, ediția a IV-a, cu precizarea că se speră ca prin intermediul acestei manifestări să se „pună Municipiul Târgoviște pe harta turismului internațional”.

„Dincolo de acest festival organizat anual, cred că Municipiul Târgoviște poate să exploateze mult mai mult patrimoniul pe care îl are. De asemenea, poate să exploateze mult mai mult acest mit Dracula”, a explicat edilul Târgoviștei, cu precizarea că Vlad Țepeș, ca domnitor al Țării Românești, este mai puțin cunoscut internațional, dar cu siguranță toți au auzit de Dracula. „Festivalul Dracula este un început. Sper să extindem și să aducem cât mai mulți turiști în municipiul Târgoviște și să putem construi la Târgoviște și un parc tematic care să-l aibă în prim plan pe Vlad Țepeș, valorificând și mitul Dracula”, a declarat Cristian Stan, care a prezentat și programul celor trei zile de festival.

Pe de altă parte, președintele CJD, Alexandru Oprea a spus că „prin astfel de acțiuni, putem promova mai bine și municipiul Târgoviște, și județul Dâmbovița”, și în acest sens a propus primarului Cristian Stan să realizeze o asociere în cadrul unui contract de parteneriat cu o firmă specializată care „să promoveze atât brand-ul reprezentat de Târgoviște, cât și brand-ul județului Dâmbovița”. „Eu mi-aș dori să gândim împreună parteneriate de genul celor pe care le-am văzut la Alba-Iulia, în sensul derulării unor acțiuni de voluntariat cu liceele târgoviștene, poate chiar cu Universitatea Valahia din Târgoviște, astfel încât măcar pe perioada de vară să avem și noi o Gardă a Cetății, să avem acolo un alai de Domnițe care să întâmpine vizitatorii. Lucrurile acestea trebuie să le gândim în comun. Am toată deschiderea să le derulăm”, a explicat președintele CJD, Alexandru Oprea, cu precizarea că totul trebuie gândit în limita bugetelor disponibile. În finalul conferinței de presă, primarul Cristian Stan a dat explicații privind modul în care s-a realizat promovarea Festivalului Medieval Dracula.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale